Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά – Τέσσερις εικονικές αερομαχίες
Oι Τούρκοι επέστρεψαν στην πρακτική των ακραίων προκλήσεων στο Αιγαίο αφού την Τετάρτη τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, προχώρησαν σε 69 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας
Oι Τούρκοι επέστρεψαν στην πρακτική των ακραίων προκλήσεων στο Αιγαίο αφού την Τετάρτη τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, προχώρησαν σε 69 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.
Οχτώ εξ αυτών ήταν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, ενώ καταγράφηκε και μία παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από τουρκικό UAV στα ανατολικά της Ρόδου.
Οι 35 από τις παραβιάσεις έγιναν από 2 τουρκικά CN-235 και οι υπόλοιπες από 10 F-16 και 2 F-4. Συνολικά 15 τουρκικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο.
Τέσσερις εικονικές αερομαχίες
Μάλιστα, σε 4 περιπτώσεις υπήρξαν και τέσσερις εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά μαχητικά που κατά πάγια τακτική έσπευσαν αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).