Ο γερμανός επιθεωρητής Κρίστιαν Βόλτερς, που ηγείται της έρευνας στη Γερμανία για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε το 2007 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, ενημέρωσε πως εστάλη επιστολή από τους εισαγγελείς στους γονείς της με την οποία τους γνωστοποιείται ότι το παιδί τους είναι νεκρό.

Δεν αποκάλυψε τα στοιχεία

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το συμπέρασμά του, δηλώνοντας ότι περαιτέρω πληροφορίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα σχετικά με τον ύποπτο της υπόθεσης Κρίστιαν Μπρούκνερ, γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βόλτερς είπε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να μοιραστεί τα στοιχεία με τις πορτογαλικές αρχές ή με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

«Συμπαθώ τους γονείς, αλλά αν τους αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η έρευνα», είπε ο γερμανός επιθεωρητής.

Οι γονείς της Μαντλίν (φωτογραφία Reuters)

«Εχουμε αποδείξεις»

«Εχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν και αυτό μας βεβαιώνει ότι είναι νεκρή» πρόσθεσε.

«Οι γονείς της έχουν ενημερωθεί πως η γερμανική αστυνομία διαθέτει στοιχεία που το αποδεικνύουν αλλά δεν τους έχουμε ανακοινώσει λεπτομέρειες» ανέφερε.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι οι γονείς της Μαντλίν, Γκέρι και Κέιτ ΜακΚαν, δεν αντέδρασαν στην επιστολή.

«Κατανοούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να τους βεβαιώνουμε πως το παιδί τους είναι νεκρό» σημείωσε ο Βόλτερς.

«Πρόκειται για δολοφονία»

«Δεν μπορούμε ωστόσο να τους εξηγήσουμε το γιατί – είναι πολύ πιο σημαντικό να πετύχουμε και να »δέσουμε» τον ύποπτο από το να ανοίξουμε τα χαρτιά μας στο τραπέζι και να τους πούμε γιατί εμείς πιστεύουμε πως το παιδί τους δεν ζει» τόνισε.

«Πρόκειται για δολοφονία και όχι για απαγωγή» ξεκαθάρισε ο γερμανός επιθεωρητής, προσθέτοντας ότι «έχουμε τα στοιχεία που το αποδεικνύουν».

Είπε, επίσης, ότι κατανοεί τον πόνο των γονιών αλλά η πρακτική που ακολουθούμε στη Γερμανία είναι να κρατάμε τα στοιχεία όσο διαρκεί η έρευνα και να τα αποκαλύπτουμε μόλις δέσουμε την υπόθεση και απαγγείλουμε τις κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο