Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανς Ντίτερ Φλίκ, ο άνθρωπος που… έσωσε τη Μπάγερν Μονάχου

Χανς Ντίτερ Φλίκ, ο άνθρωπος που… έσωσε τη Μπάγερν Μονάχου

Στις 3 Νοεμβρίου του 2019, όταν ο μέχρι πρότινος βοηθός του Νίκο Κόβατς αναβαθμίστηκε σε πρώτο προπονητή, η Μπάγερν Μονάχου παράπαιε... Τη συνέχεια δεν μπορούσαν να τη φανταστούν ούτε ο πλέον αισιόδοξος...

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο… Η Μπάγερν Μονάχου χρειάζεται τη νίκη απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης απόψε το βράδυ στο «Βέζερστάντιον», προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Ντόρτμουντ.

Μία κατάληξη που έμοιαζε πολύ μακρινή, όταν στις 3 Νοεμβρίου ο Χανς Ντίτερ Φλικ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Νίκο Κόβατς αναβαθμιζόμενος από τον ρόλο του βοηθού. Μέχρι τότε, η Μπάγερν Μονάχου δεν έπειθε και η εκθρόνιση της μετά από μία επταετία στο «θρόνο» της Bundesliga, έδειχνε πιο πιθανή από ποτέ.

Μάλιστα, ο Φλικ συστήθηκε σχεδόν αμέσως στους Έλληνες φιλάθλους, αφού το πρώτο ματς που κοουτσάρισε ήταν η νίκη της Μπάγερν με 2-0 επί του Ολυμπιακού στο Μόναχο, για τους ομίλους του Champions League.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Φλικ ήταν μεγάλη, αφού θεωρήθηκε άπειρος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου μεγέθους. Όμως, ο Γερμανός προπονητής δεν επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μεταμόρφωσε τη Μπάγερν, οδηγώντας την στην άνετη κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

Ο Φλικ οδήγησε τη Μπάγερν σε 21 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα και έχει ρεκόρ 18 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 2 ήττες. Μάλιστα, τα μοναδικά αρνητικά αποτελέσματα ήταν διαδοχικά και λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση του. Με τον Φλικ στον πάγκο, η Μπάγερν ηττήθηκε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στις 30 Νοεμβρίου και από τη Μπορούσια Γκλάντμπαχ στις7 Δεκεμβρίου, αμφότερες με 2-1.

Έκτοτε, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου της πανδημίας, η Μπάγερν είναι αήττητη για 17 συνεχόμενα ματς στη Bundesliga. Η μοναδική απώλεια βαθμών σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, στο 0-0 με τη Λειψία στο «Αλιάνζ Αρίνα».

Επίσης, υπό τις οδηγίες του Φλικ η Μπάγερν έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» ένα ρεκόρ που έχει πετύχει την περίοδο 1971/1972. Τότε, η Μπάγερν Μονάχου είχε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 101 τέρματα. Από εκείνη τη χρονιά κανείς δεν κατάφερε να το σπάσει, με τη φετινή ομάδα των Βαυαρών να έχει φτάσει πάρα πολύ κοντά. Τώρα, 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει πετύχει 92 γκολ και έχει την παραγωγικότητα να τα καταφέρει…

Διόλου άσχημα για έναν προπονητή ο οποίος ανέλαβε με την… ταμπέλα του υπηρεσιακού, αλλά με τη δουλειά του κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, έφερε αποτελέσματα και είναι έτοιμος να σηκώσει… την ασπίδα του πρωταθλητή.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024