Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καταστροφικός» για τη γερμανική πατάτα ο κοροναϊός - Σε απόγνωση παραγωγοί και εταιρείες επεξεργασίας

«Καταστροφικός» για τη γερμανική πατάτα ο κοροναϊός – Σε απόγνωση παραγωγοί και εταιρείες επεξεργασίας

Η ζήτηση στη Γερμανία για πατάτες και προϊόντα πατάτας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, το οποίο σημαίνει ότι το λαχανικό χρησιμοποιείται αντ' αυτού ως ζωοτροφή ή για την παραγωγή βιοαερίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση του κλάδου

Η ζήτηση στη Γερμανία για πατάτες και προϊόντα πατάτας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, το οποίο σημαίνει ότι το λαχανικό χρησιμοποιείται αντ’ αυτού ως ζωοτροφή ή για την παραγωγή βιοαερίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση του κλάδου.

Έχει υπάρξει μια «καταστροφική μείωση στις πωλήσεις» κατεψυγμένων και αφυδατωμένων προϊόντων πατάτας και προϊόντων ψυγείου σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανικών Φρούτων, Λαχανικών και Επεξεργασίας Πατάτας (BOGK).

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πατάτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρα με τεράστια κατανάλωση.

«Αρκετοί εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι επεξεργασμένης πατάτας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BOGK Χορστ-Πέτερ Κάρος.

«Πολύτιμα τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή, παραγωγή βιοαερίου ή να απορρίπτονται με άλλους τρόπους», με αποτέλεσμα η βιομηχανία να χάνει εκατ. ευρώ.

Ο Κάρος είπε ότι η βιομηχανία επεξεργασίας πατάτας χρειάζεται τη βοήθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο του πρόγραμματος οικονομικής ανάκαμψης.

Αν και τα γερμανικά εστιατόρια έχουν ξανανοίξει, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου αναμένεται να κηρύξουν πτώχευση ενώ η ζήτηση από μεγάλες εκδηλώσεις και εξαγωγές δεν αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα, ανέφερε η BOGK.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024