Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Με «συνταγή» Βαλβέρδε ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Με «συνταγή» Βαλβέρδε ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός ήταν πανέτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και οι δύο νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος σημειώνοντας δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ και στο μεγάλο λιμάνι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη στην ομάδα του Πειραιά και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τους παίκτες του να έχουν επιστρέψει σε καλή κατάσταση.

Η νοοτροπία που επέδειξαν οι ερυθρόλευκοι και η δουλειά που έγινε στο Ρέντη βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί πανέτοιμος μετά την τρίμηνη διακοπή λόγω κοροναϊού και η διαφορά φάνηκε στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός ήταν πανέτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και οι δύο νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των πειραιωτών.

Παρακολουθώντας με προσοχή τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, τις νίκες που σημείωσε δηλαδή ο Ολυμπιακός κόντρα σε δικέφαλο του Βορρά και Άρη, μπορεί να διαπιστώσει ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση των δύο αναμετρήσεων.

Ένα στοιχείο που μόνο άγνωστο δεν είναι στους οπαδούς του Ολυμπιακού και το οποίο παραπέμπει σε «συνταγή» Ερνέστπο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να τρέξει, να πιέσει ψηλά τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Άρη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί λάθη των αντιπάλων του και τα κατάφερε.

Τόσο το γκολ που πέτυχαν οι πειραιώτες στην Τούμπα, όσο και τα δύο από τα τρία γκολ απέναντι στον Άρη, ήταν αποτέλεσμα έντονης πίεσης στους αμυντικούς. Μια πίεση που απέδωσε «καρπούς» καθώς οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν μπάλες και πρόλαβαν να εκδηλώσουν επιθέσεις με την άμυνα του αντιπάλου ανοργάνωτη.

Αυτή η πίεση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν αλλά και μετά την επιστροφή από την καραντίνα. Κι όταν αναφερόμαστε σε τρίμηνη διακοπή καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο μπορεί να επηρεαστεί μια ομάδα.

Κι όμως ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε με τα τρεξίματα του πόσο σημαντικό είναι να εστιάσει ακόμα περισσότερο στην «συνταγή» που είχε παρουσιάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν είναι φυσικά τυχαίο που ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον, το συγκεκριμένο στοιχείο, την πίεση δηλαδή στην περιοχή του αντιπάλου.

Βλέπουμε λοιπόν τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε σούπερ φόρμα και πανέτοιμοι να προκαλέσουν «βραχυκύκλωμα» στις άμυνες των αντιπάλων τους κι αυτό είναι φυσικά ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο ενόψει και της ρεβάνς με την Γουλβς.

Το ματς με την αγγλική ομάδα αργεί ακόμα αλλά ένα είναι το σίγουρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει στο Ρέντη έχοντας πάντα στο μυαλό του πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι «δυναμίτης» στα τρεξίματα του κόντρα στους «λύκους».

Και η δουλειά που γίνεται βγαίνει στο χορτάρι καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν «ξεσπάσματα» που προκαλούν… τρικυμία στις αντίπαλες άμυνες.

Καμιά ομάδα της Σούπερ Λίγκας δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει τον Ολυμπιακό.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024