Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πανδημία απειλεί με θάνατο 51.000 παιδιά σε Μ. Ανατολή και Αφρική

Η πανδημία απειλεί με θάνατο 51.000 παιδιά σε Μ. Ανατολή και Αφρική

«Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας cοvid-19 και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους», υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι περίπου 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική φέτος, αν παραταθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως στις εκστρατείες εμβολιασμού.

«Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας cοvid-19 και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους», υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

Αν τα προβλήματα στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας και τα διατροφικά προγράμματα συνεχιστεί, «περισσότερα από 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να πεθάνουν στην περιοχή ως το τέλος του 2020», προειδοποίησαν.

Αυτή “η ζοφερή πρόβλεψη” οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι “πολλά υγειονομικά μέσα πρώτης γραμμής αφιερώθηκαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας” του κοροναϊού.

Εξάλλου «οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα οικονομικά εμπόδια δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των πληθυσμών σε υγειονομικές υπηρεσίες», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Unicef και ο ΠΟΥ καλούν να υπάρξει «πλήρης επανέναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού και των διατροφικών προγραμμάτων, με αυστηρά μέτρα πρόληψης για τον ιό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024