Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Φλόιντ : Σοκάρει η αμέτοχη στάση των υπόλοιπων αστυνομικών την ώρα που το θύμα ξεψυχούσε

Δολοφονία Φλόιντ : Σοκάρει η αμέτοχη στάση των υπόλοιπων αστυνομικών την ώρα που το θύμα ξεψυχούσε

Άλλη μια καθοριστική παράμετρο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα

Άλλη μια καθοριστική παράμετρο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο – βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον ρόλο που έπαιξαν οι συνάδελφοί του Ντέρεκ Σόβιν οι οποίοι, την ώρα που εκείνος έπνιγε με το γόνατό του τον άτυχο άνδρα, στέκονταν αμέτοχοι, αγνοώντας τις εκκλήσεις των αυτοπτών να παρέμβουν.

Περισσότερο χαρακτηριστική είναι η στάση του Του Θάο, ο οποίος εμφανίζεται ανέκφραστος μπροστά στους περαστικούς που του ζητούν να κάνει κάτι.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτός τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον πρώην αστυνομικό, ο οποίος στέκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον Φλόιντ.

Οι μόνες στιγμές που ο Θάο μετακινήθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με τη New York Post ήταν για να εμποδίσει το πλήθος που συγκεντρωνόταν να πλησιάσει τον Σόβιν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα το βίντεο δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ. «Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις ακόμα και σε σχέση με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, συμπληρώνοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ και αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του.

Τουλάχιστον ένας από τους παρευρισκομένους ικετεύει επανειλημμένα τους αστυνομικούς να ελέγξουν τον σφυγμό του Φλόιντ, κάτι που εμφανίζονται να κάνουν μόνο στο τέλος του εξάλεπτου βίντεο, ενώ το σώμα του Φλόιντ μεταφέρεται σε ένα φορείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Σόβιν, ο Θάο και δύο ακόμη αστυνομικοί έχουν απολυθεί από το Σώμα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο και συνέργεια.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024