Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόφαση σταθμός στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυση εργαζόμενου λόγω ομοφυλοφιλίας

Απόφαση σταθμός στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυση εργαζόμενου λόγω ομοφυλοφιλίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χάρισε μια νίκη σήμερα στις σεξουαλικές μειονότητες εκτιμώντας ότι αυτές προστατεύονται από τους μηχανισμούς κατά των διακρίσεων στην εργασία, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χάρισε μια νίκη σήμερα στις σεξουαλικές μειονότητες εκτιμώντας ότι αυτές προστατεύονται από τους μηχανισμούς κατά των διακρίσεων στην εργασία, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό.

«Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει κάποιον μόνο για μόνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος ή τρανς, η απόφαση είναι σαφής», ο νόμος «το απαγορεύει», έκρινε το Δικαστήριο σε απόφαση που έλαβε μια πλειοψηφία έξι δικαστών στους εννέα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στήριζε τους εργοδότες και τασσόταν υπέρ μιας στενότερης ερμηνείας της νομοθεσίας, στην οποία δεν περιλαμβανόταν η ταυτότητα φύλου και σεξουαλικός προσανατολισμός.

«Σήμερα το Δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει αν ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή διεμφυλικός», ανάφερε ο Ανώτατος Δικαστής Νιλ Γκόρσατς. «Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, δεν μπορεί να παίζει ρόλο στην απόλυση ενός εργαζόμενου από τον εργοδότη του το αν είναι ομοφυλόφιλος η διεμφυλικός», τόνισε.

Η προκατάληψη στο χώρο εργασίας εναντίον ομοφυλοφίλων και τρανς ατόμων εργαζομένων παρέμεινε νόμιμη σε μεγάλο μέρος της χώρας, με 28 πολιτείες των ΗΠΑ να μην διαθέτουν ολοκληρωμένα μέτρα κατά της διάκρισης στην εργασία. Οι αποφάσεις – σε δύο υποθέσεις για δικαιώματα γκέι από τη Τζώρτζια και τη Νέα Υόρκη και μια υπόθεση για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ από το Μίσιγκαν – αναγνωρίζουν τις νέες προστασίες των εργαζομένων στον ομοσπονδιακό νόμο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως μέχρι σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι σε περίπου το ήμισυ της χώρας προστατεύονταν από τοπικούς νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, δεν υπήρχε ομοσπονδιακός νόμος που απαγόρευε ρητά την απόλυση εργαζομένων ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024