Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ή... ανασχηματισμός

Εκλογές ή… ανασχηματισμός

Τι σκέφτονται να κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου;

Κάτι τέτοια γεγονότα βεβαίως αναστατώνουν την κυβέρνηση, αναιρώντας τις όποιες σκέψεις για εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να δηλώσει κατηγορηματικά από το Φόρουμ των Δελφών αυτή τη φορά ότι δεν συντρέχει λόγος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Είχε προηγηθεί βεβαίως, ως άλλος υποβολέας, ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος χαρακτήρισε την απλή αναλογική νάρκη της πολιτικής σταθερότητας, προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να κάνει τώρα εκλογές, που η οικονομία παραμένει ημιθανής, ώστε να απελευθερωθεί μετά και να κερδίσει το στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης απαλλαγμένος από πολιτικούς κινδύνους. Με τη διαφορά ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι επικίνδυνες και η έκβασή τους αβέβαιη, παρά τη σημερινή δημοσκοπική υπεροχή. Οπότε μάλλον ας τις ξεχάσουν και οι όποιοι υποβολείς.

…ο ανασχηματισμός πλησιάζει

Αλλά αν οι εκλογές «θάβονται» στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ανασχηματισμό. Οι πληροφοριοδότες μου επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει, έχει αποτιμήσει τα πρόσωπα και βεβαίως έχει λάβει τις αποφάσεις του. Δηλαδή σε ποιες περιοχές θα επέμβει και πόσο δυναμικές θα είναι οι αλλαγές που θα επιφέρει. Χρονικά τον τοποθετεί είτε στα μέσα Ιουλίου, είτε στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Εκτός κι αν τον προκαλέσουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένοι υπουργοί και αναγκαστεί να επισπεύσει τις αλλαγές. Του Γεραπετρίτη πάντως του «ξέφυγε» στο Φόρουμ των Δελφών ότι «ο ανασχηματισμός θα είναι διορθωτικός». Ωστόσο άλλες πηγές επιμένουν ότι θα είναι κάτι παραπάνω από διορθωτικός και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Εκείνο πάντως που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα αναδομηθεί πλήρως το υπουργείο Τουρισμού, καθώς θεωρείται ότι οι εκεί υπεύθυνοι μόνο περίφημα δεν τα πήγαν.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024