Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο απλωμένος τραχανάς του Μητσοτάκη

Ο απλωμένος τραχανάς του Μητσοτάκη

Τα τελευταία αερομεταφερόμενα κρούσματα από την Ντόχα του Κατάρ μούδιασαν τους υπεύθυνους του τουρισμού καθώς φανέρωσαν την απειλή από το επερχόμενο άνοιγμα των αεροδρομίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του απλωμένο τραχανά, που θα έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Αυτή την ώρα όλα είναι ανοιχτά και εξελισσόμενα. Το άνοιγμα, το «ξεκλείδωμα» της οικονομίας, «τρέχει» μεν, αλλά η απειλή του κορωνοϊού παραμένει ενεργή, όπως κατέδειξαν τα αυξανόμενα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης και απαίτησαν την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων.

Επίσης, τα τελευταία αερομεταφερόμενα κρούσματα από την Ντόχα του Κατάρ μούδιασαν τους υπεύθυνους του τουρισμού καθώς φανέρωσαν την απειλή από το επερχόμενο άνοιγμα των αεροδρομίων.

Κατά τα λοιπά, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ μεταφέρουν συνεχώς μηνύματα επιφυλακής στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εμφανώς πια οι πολίτες έχουν ξεθαρρέψει, η προσοχή τους δεν είναι τεταμένη και οι αποστάσεις δεν τηρούνται στις περισσότερες των περιπτώσεων. Από την άλλη πλευρά, πάνδημη είναι η απαίτηση για ταχύτερο και ολοκληρωμένο άνοιγμα της οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες κατακλύζονται από αιτήματα για νέα δάνεια από αδημονούντες επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

«Κλείδωμα»;

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι περισσότεροι αψηφούν τον κίνδυνο εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας και κανείς βεβαίως δεν συμφιλιώνεται με την ιδέα ενός νέου «κλειδώματος».

Και ενώ όλα φαντάζουν ελπιδοφόρα και επισφαλή μαζί, ανεδείχθησαν εκ νέου οι θαλάσσιες τουρκικές διεκδικήσεις και προκλήσεις στη ζώνη του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, θέτοντας και πάλι σε επιφυλακή τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ολα λοιπόν είναι ανοιχτά για τον Πρωθυπουργό, που προσπαθεί να κλείσει όσο περισσότερα μέτωπα μπορεί.

Θα πάει σύντομα στο Ισραήλ να αναθερμάνει τις σχέσεις, στέλνει επιστολές στους ευρωπαίους ηγέτες για τις τουρκικές διεκδικήσεις και το Μεταναστευτικό και ταυτόχρονα παλεύει με τους υπουργούς, την «τρόικα» του Μαξίμου (δηλαδή με Γεραπετρίτη, Σκέρτσο και Δημητριάδη) και την επιτροπή Πισσαρίδη προκειμένου να ετοιμάσει το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ώστε ευχερέστερα και στην ώρα τους να απορροφηθούν οι νέοι κοινοτικοί πόροι, τους οποίους παρεμπιπτόντως πολλοί λιγουρεύονται.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του, με άλλα λόγια. Υπό αυτή την έννοια και ο ανασχηματισμός πάει πίσω, παρότι οι αξιολογήσεις έχουν γίνει και οι αποτιμήσεις του έργου των υπουργών είναι επίσης καταγεγραμμένες.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024