Μια πρώτη δικαίωση για τους κατοίκους της Δραπετσώνας αποτελεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για ύπαρξη περιβαλλοντικής βόμβας στην περιοχή.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης έρχεται μετά τις αποκαλύψεις του MEGA για τη ρύπανση που προκαλεί η δραστηριότητα της εταιρίας Oil One στη Δραπετσώνα και τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την πλευρά του δήμου και των τοπικών βουλευτών.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες για περιβαλλοντική βόμβα από τις εγκαταστάσεις της Oil One στη Δραπετσώνα. Μετά από αγώνα τουλάχιστον πέντε ετών της δημοτικής αρχής, αλλά και των απλών κατοίκων της Δραπετσώνας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα του MEGA.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως ήρθε μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για την έντονη δυσοσμία που επιβαρύνει την υγεία των παιδιών και δυσχεραίνει την εκπαίδευση των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου αλλά και των πολιτών της Δραπετσώνας. Ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση καθώς η περιβαλλοντική βόμβα απειλεί την υγεία των κατοίκων.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος κωφεύει, κατέθεσε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

«Από τη μία με το βενζόλιο, που είναι «εκτός ορίων» κάποιες μέρες -ειδικά τους ζεστούς μήνες-, αλλά και που όταν βρίσκεται εντός ορίων, δεν παύει να είναι καρκινογόνο, και τις θειούχες πτητικές ουσίες από την άλλη, που είναι αυξημένες και τις εισπνέουν καθημερινά οι κάτοικοι, φωτογραφίζεται ουσιαστικά ο ένοχος, η Oil One», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι διαμηνύουν προς τους αρμόδιους πως δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος και απαιτούν την άμεση προστασία της υγείας τους και τον τερματισμό της υποβάθμισης της ζωής τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του ΜEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο