Αθήνα: O Μεγάλος Περίπατος… ξεκίνησε
Χθες, υλοποιήθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις σήμερα στην Πανεπιστημίου, καθώς τοποθετήθηκαν κορίνες και ειδική σήμανση για τους οδηγούς.
Προχωράει ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, το σχέδιο που επιχειρεί ν’ αλλάξει την μορφή του κέντρου της πρωτεύουσας, προς το φιλικότερο για ποδηλάτες και πεζούς.
Χθες, υλοποιήθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις σήμερα στην Πανεπιστημίου, καθώς τοποθετήθηκαν κορίνες και ειδική σήμανση για τους οδηγούς.
Την ίδια ώρα οι αεροφωτογραφίες από την πεζόδρομηση στην Βασιλίσσης Όλγας είναι εντυπωσιακές, ενώ ήδη μικροί και μεγάλοι περπάτησαν στο κόκκινο δρόμο με άνεση και ασφάλεια.
Υπενθυμίζεται ότι στη νέα Πανεπιστημίου, η οποία εντάσσεται στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, δημιουργείται πεζόδρομος και λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσω μαζικής μεταφοράς, καθώς και ποδηλατόδρομος μήκους 900 μ. Παράλληλα, περιορίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Παρά τις αλλαγές που είναι προς τη θετική κατεύθυνση, κάτοικοι και όσοι κυκλοφορούν ή εργάζονται στο κέντρο προβληματίζονται έντονα για τις θέσεις πάρκινγκ που θα χαθούν και για το πώς θα αντικατασταθούν.
- Αίγυπτος – Νιγηρία 0-0 (2-4 πεν.): Στην 3η θέση του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Μπρούνο
- Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου
- Ζελένσκι για συνάντηση ΗΠΑ – Ουκρανίας: Eναπόκειται στους εταίρους μας αν θα προχωρήσει η διπλωματία
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
- Η ΕΕ προτρέπει τη βαριά βιομηχανία να στηρίξει το brand «Made in Europe»

