Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα στατιστικά του Ολυμπιακός – Άρης

Τα στατιστικά του Ολυμπιακός – Άρης

Το προφίλ του Ολυμπιακού και του Άρη μέσα από το μάτια της Super League

Ματς με πολλά γκολ ήταν τα δύο που προηγήθηκαν φέτος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη. Η Super League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παρουσιάζει το προφίλ των δύο αντιπάλων που θα συγκρουστούν απόψε (21:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά:

«Νικώντας στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έκανε πολύ πιο εύκολη την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υποδέχεται τον Άρη, που ξεκίνησε τα πλέι οφ κεφάτος, νικώντας και αφήνοντας πίσω τον ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός

Νίκησε στην Τούμπα το έκτο παιχνίδι πρωταθλήματος στη σειρά. Τώρα έχει κερδίσει και τα 10 από τα 11, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει 14 νίκες στα 16 τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει  φτάσει συνολικά χωρίς ήττα 37 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία, ενώ στα οκτώ τελευταία έχει δεχτεί ένα και αυτό με πέναλτι από την Ξάνθη, αφού προηγήθηκε με 3-0.

Έχει κρατήσει επίσης το «μηδέν» σε 12 από τους 15 τελευταίους αγώνες του, και συνολικά σε 19 από τους 27 αγώνες του.

Δέχτηκε δύο από τον Άρη, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 37 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

Στο Κύπελλο είναι στα ημιτελικά, όπου έχασε το πρώτο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-2.

Στην κανονική περίοδο

Έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία, που δεν έχει χάσει παίζοντας με όλες τις ομάδες από δύο φορές. Για τον Παναθηναϊκό το 1963-64 και τον ΠΑΟΚ το 2018-19 αυτό σήμαινε και αήττητο πρωτάθλημα.

Μπήκε στα πλέι οφ 14 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 15 από την ΑΕΚ.

Έφτασε τα 53 γκολ και έχει πάλι την καλύτερη επίθεση.

Πέτυχε δύο φορές από πέντε γκολ σε αγώνα του, τέσσερις φορές από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν σκόραρε σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ.

Έχει μακράν την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ.

Στη νίκη επί του Πανιωνίου με τα τρία γκολ που πέτυχε στα πρώτα εννέα λεπτά, έκανε ρεκόρ του γρηγορότερου 3-0 στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοράρει και στα 24 τελευταία παιχνίδια της έδρας του. Έχει κερδίσει τα έξι τελευταία μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας 18 γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχασε φέτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς αλλά και η τελευταία που νίκησε στο Νέο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός έχει 20 νίκες και μια ισοπαλία στα 21 τελευταία γηπεδούχος.
Έχει δεχτεί έξι γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από τα εννέα συνολικά.  Τα δύο από αυτά από τον Άρη. Μόνη ομάδα που έχει προηγηθεί είναι ο ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 32 πρωταθλήματος στην έδρα του, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ. Βέβαια συνέβη το ίδιο με τη Λαμία, αλλά για το Κύπελλο.

Ο Άρης

Ξεκίνησε με νίκη επί του ΟΦΗ τα πλέι οφ, αφού δεν έκανε νίκη στα τελευταία τέσσερα της κανονικής περιόδου. Τώρα έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία.

Έχασε τα τέσσερα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 21 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.

Έχει δύο νίκες στα οκτώ τελευταία επίσημα, αυτή με τον ΟΦΗ και το «διπλό» στον Ατρόμητο, που του χάρισε την πρόκριση στο Κύπελλο.

Έβαλε τρία γκολ στον ΟΦΗ, αφού δεν είχε πετύχει περισσότερα από δύο γκολ μετά το 4-2 επί του ΠΑΟΚ.

Στο Κύπελλο βρίσκεται στα ημιτελικά, όπου έχει χάσει τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ εκτός έδρας.

Στην κανονική περίοδο

Από τις οκτώ νίκες στην κανονική περίοδο, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία είχε περισσότερες. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.

Ο Άρης εκτός έδρας

Έκανε δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία, αφού είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και τον Παναιτωλικό, αμέσως πριν.

Δεν έχει νίκη στα 10 τελευταία του, με τέσσερις ήττες και έξι ισοπαλίες. Για τελευταία φορά νίκησε τον Οκτώβρη στην Ξάνθη. Είναι η μοναδική νίκη του εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα.

Μόνο οι δύο τελευταίοι δεν έχουν περισσότερες νίκες από τον Άρη. Ο ουραγός Πανιώνιος επίσης μία, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός καμία.

Έχει οκτώ ισοπαλίες εκτός έδρας, καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες από πέντε.

Μεταξύ τους

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Άρη. Στις 29 Οκτωβρίου 2012 ήταν η τελευταία φορά που ο Άρη δεν ηττήθηκε φέρνοντας 2-2 στην έδρα του.

Είναι η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε σε 12 αγώνες!

Ο Άρης έχει να κάνει νίκη από τις 28 Απριλίου 2010, σχεδόν δέκα χρόνια πριν, 2-0 τότε (39’ κεφαλιά Τζόνσον, 90’ σουτ Τζόνσον. Ο Nικοπολίδης απέκρουσε πέναλτι του Κόκε). Ήταν η πρώτη αγωνιστική της μοναδικής συμμετοχής του Ολυμπιακού στα πλέι οφ με τη μορφή εκείνη.

Από τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει 13 αγώνες πρωταθλήματος και 15 για όλες τις διοργανώσεις από τον Άρη.

Μεταξύ τους με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο

Ακόμα και αν έχουν περάσει 18 και πλέον χρόνια από την τελευταία νίκη του Άρη στην έδρα του Ολυμπιακού, είναι αγώνας που δεν ξεχνιέται. Ο Άρης είχε νικήσει στο «Σπύρος Λούης» με γκολ του Τζμπαρί και ο Κατεργιαννάκης είχε κάνει σπουδαία εμφάνιση.

Στο Νέο Φάληρο ο Άρης έχει να νικήσει από το Νοέμβριο του 1983, 1-0 (19’ σουτ Έρικσον). Από τότε μια νίκη του 1987 και αυτή του 2002 έγιναν στο «Σπύρος Λούης».

Τελευταία φορά που δεν έχασε στο Νέο Φάληρο ο Άρης ήταν πριν από δέκα χρόνια, το 0-0 το Μάιο του 2010 για τα πλέι οφ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με άλλο αποτέλεσμα από ήττα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει να φύγει ο Άρης από ένα άλλο 0-0, τον Μάρτιο του 2007.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 61
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Άρη: 21

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 41
Ισοπαλίες: 10
Νίκες Άρη: 5

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
06.10.2019: Άρης – Ολυμπιακός 1-2
(7’ κεφαλιά Ντιγκινί – 33’ κεφαλιά Μασούρας, 38’ κεφαλιά Ελ Αραμπί)
19.01.2020: Ολυμπιακός – Άρης 4-2
(22’ σουτ Γκιγιέρμε, 24’ σουτ Ελ Αραμπί, 43’ σουτ Ελαμπντελαουί, 63’ πέναλτι Βαλμπουενά – 37’ κεφαλιά Ρόουζ, 82’ σουτ Ντιγκινί)»

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024