Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Περιπλανιώταν στο δρόμο και ήταν κουρασμένη» : Τι είπε ο άνθρωπος που βρήκε τη μικρή Μαρκέλλα

«Περιπλανιώταν στο δρόμο και ήταν κουρασμένη» : Τι είπε ο άνθρωπος που βρήκε τη μικρή Μαρκέλλα

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την μικρή μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Είδε την 10χρονη Μαρκέλλα να περιπλανιέται στο δρόμο, φορώντας την σχολική της τσάντα, και την πλησίασε για να την ρωτήσει που πηγαίνει.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την μικρή μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Το κοριτσάκι κρατούσε τη σχολική του τσάντα και καθώς ερχοταν προς τα εδώ παράπαιε… έδειχνε κουρασμένο…» είπε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι το γεγονός ότι το παιδί κρατούσε σχολική τσάντα, μέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά, τον ώθησε να ρωτήσει το όνομά της. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν το κορίτσι που αγνοείτο, ο κ. Οικονόμου, ζήτησε από μία φίλη του να μείνει με τη μικρή και ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως η Μαρκέλλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην ενημερώσει τις αρχές.

Δείτε τι είπε ο κ. Οικονόμου στο thestival:

Αίσιο τέλος

Η μικρή Μαρκέλλα Βεράμη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η ανήλικη πλησίασε διερχόμενη γυναίκα και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τις αρχές.

Η Μαρκέλλα αναμένεται να πει τι συνέβη στους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου ενδεχομένως να της παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια.

Οι ώρες αγωνίας

Τα τελευταία 24ωρα είχε σημάνει συναγερμός στις Αρχές για τον εντοπισμό της καθώς τα ίχνη της χάθηκαν κατά το γυρισμό από το σχολείο της.

Σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθητή της, που επικαλούνται οι γονείς της 10χρονης, μετά το σχόλασμα και ενώ εκείνος τη συνόδευε προς το σπίτι, στα μισά της διαδρομής μια κοκκινομάλλα γυναίκα την φώναξε το με το όνομά της, λέγοντας της ότι την στέλνει η μητέρα της.

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φέρεται να είπε η άγνωστη κοκκινομάλλα.

Οι αρχές είχαν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της, ενώ και στα social media οι χρήστες κυκλοφορούν τη φωτογραφία του κοριτσιού προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες της έρευνας.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024