Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκέλλα : Το θρίλερ πίσω από τα δύο 24ωρα της εξαφάνισής της – Η κοκκινομάλλα, τα σημάδια και το 30ευρω

Μαρκέλλα : Το θρίλερ πίσω από τα δύο 24ωρα της εξαφάνισής της – Η κοκκινομάλλα, τα σημάδια και το 30ευρω

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι καταθέσεις που έδωσε και θα δώσει η μαθήτρια, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στα κοντινά σημεία από όπου εξαφανίστηκε αλλά και βρέθηκε η Μαρκέλλα θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το τι ακριβώς συνέβη τα σχεδόν δύο 24ωρα εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας προσπαθούν να μάθουν οι αρχές.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ακόμη αναπάντητα.

Ποιος είναι ο λόγος και ενδεχομένως ο άνθρωπος πίσω από την εξαφάνιση της 10χρονης, η οποία κάθε μέρα γυρνούσε σπίτι με συμμαθητές της, καθώς έμενε μόλις 200 μέτρα μακριά από το σχολείο.

Πώς εξηγείται το γεγονός πως το κορίτσι είχε επιφανειακά σημάδια στους καρπούς της;

Την είπε κάποιος απαγάγει και την άφησε μόλις το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις ή τελικά υπάρχει κάποιο απώτερο κίνητρο που ούτε καν η οικογένεια μπορεί να φανταστεί;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι καταθέσεις που έδωσε και θα δώσει η μαθήτρια, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στα κοντινά σημεία από όπου εξαφανίστηκε αλλά και βρέθηκε η Μαρκέλλα θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως άλλωστε είπε και ο αδελφός της 10χρονης που μίλησε στους δημοσιογράφους, πλέον όλοι θεωρούνται ύποπτοι, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ.

Ωστόσο από την κατάσταση στην οποία ήταν το 10χρονο κορίτσι όταν βρέθηκε μπορεί κάποιος να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Η 10χρονη Μαρκέλλα ζητούσε επίμονα την μητέρα της, ενώ δεν ήθελε κανείς να καλέσει την αστυνομία.

Οι μάρτυρες που αναγνώρισαν την 10χρονη ανέφεραν μάλιστα πως η ίδια είχε 30 ευρώ στην τσέπη της, γεγονός που ίσως φανερώνει πως κάποιος της τα έδωσε.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως το κορίτσι βρέθηκε, είναι καλά στην υγεία της και πλέον έχει στο πλευρό της και την οικογένεια της, αλλά και ειδικούς ανθρώπους που θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρωτο σοκ.

Τα νεότερα για την μικρή Μαρκέλλα

Η 10χρονη υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι. Η 10χρονη, παρότι εξουθενωμένη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο. Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Η μαθήτρια του δημοτικού χάθηκε μυστηριωδώς κατά την επιστροφή της από το σχολείο και ύστερα από σχεδόν δύο ημέρες εντοπίστηκε να περιπλανιέται στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την μαρτυρία περιοίκου, όταν την πλησίασε, μίλησε μαζί της και κατάλαβε ότι ήταν η μικρή Μαρκέλλα, η επιθυμία της ήταν «να γυρίσει σπίτι».

Συγκλονίζουν τα λόγια του αδελφού της

Μιλώντας στο MEGA, ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας, Χρήστος Βεράμης, σημείωσε πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι γονείς τους την έχουν δει ακόμη.

«Υπάρχει το πρωτόκολλο. Περνάει παιδοψυχολόγους, πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.    Κάθε πληροφορία θα είναι χρήσιμη. Δεν ξέρουμε αν έχει χτυπήσει, σίγουρα φέρει τραύματα στα χέρια της».

Ο αδερφός της 10χρονης σημείωσε πως η μητέρα τους δίνει καταθέσεις, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δει το παιδί της, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να βρει τρόπο να συναντήσει την αδερφή του.

«Με τους γονείς δεν είχα επαφές σήμερα. Γενικότερα δεν μας αφήνουν και πολύ να έχουμε επαφές, ούτε με τη μικρή, ούτε με τους γονείς».

Ο κ. Βεράμης τόνισε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται ύποπτα από τις Αρχές, αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο τους έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία με την 10χρονη.

«Ακόμα και εγώ αυτήν την στιγμή θεωρούμαι ύποπτος. Και ο καθένας από τον κύκλο της θεωρείται ύποπτος. Δίνουμε καταθέσεις συνεχόμενα, δεν έχει βγει κάποια άκρη».

Για τη γυναίκα φερόμενη ως δράστη και την περιγραφή της που έχει δοθεί, ο αδερφός της 10χρονης σημείωσε πως κανείς από την οικογένεια δεν έχει δει τέτοια γυναίκα, ενώ τόνισε πως η οικογένεια δεν έχει καμία ένδειξη που να την οδηγεί σε κάποια απάντηση για το περιστατικό ή για το άτομο που απήγαγε τη μικρή.

«Τα μέλη της οικογένειας και οι γονείς δεν έχουν δει αυτή τη γυναίκα. Προς το παρόν είμαστε στο κενό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρόμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Τι αποκάλυψε ο άνθρωπος που «βρήκε» την Μαρκέλλα

Τα χαμόγελα και η ανακούφιση «έσβησαν» μέσα σε ένα λεπτό τις ώρες αγωνίας που πέρασε οικογένεια της δεκάχρονης Μαρκέλλας όταν άκουσαν ότι το παιδί τους βρέθηκε.

Η ώρα ήταν οχτώ μισή το πρωί όταν ο κύριος Γιώργος Οικονόμου είδε την ανήλικη Μαρκέλλα να περιφέρεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη με το βλέμμα της να είναι χαμένο και να προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται.

«Εγώ το ρώτησα από πού έρχεσαι, μου είπε με άφησε η κυρία που με πήρε, μου έδωσε 30 ευρώ να πάρω ταξί για να πάω σπίτι μου».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Σεραφειμίδου που έκανε παρέα στην δεκάχρονη μέχρι να έρθει αστυνομία, το παιδί κρατούνταν με χειροπέδες.

Η 10χρόνη μαθήτρια από τις εννιά το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα έδινε κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τη συνάντησε η μητέρα της μετά τον εφιάλτη που έζησαν και οι δύο μαζί.

«Δεν εμπιστεύομαι την οικογένεια που μεγαλώνει» λέει ο βιολογικός της πατέρας

Από την άλλη πλευρά ο βιολογικός πατέρας ξεκαθάρισε πως θα διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού καθώς δεν εμπιστεύεται την οικογένεια που μεγαλώνει το μικρό αγγελούδι.

«Είχα να κοιμηθώ τρία βράδια από την αγωνία και το άγχος μου για τη Μαρκέλλα μου. Δόξα το Θεό το παιδί βρέθηκε σε ένα πρατηρίο υγρών καυσίμων. Το βρήκε ένας κύριος, όπως μου είπαν. Το μόνο που ζητάω είναι να πάρω το παιδί κοντά μου και να μεγαλώσει με την καινούργια μου οικογένεια γιατί σε εκείνη την οικογένεια που είναι φοβάμαι πολύ και δεν τους έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη. Δεν με έχει ειδοποιήσει ακόμα κάποιος παρόλο που είμαι ο βιολογικός της πατέρας. Θα πάω στη Θεσσαλονίκη και απαιτώ να το πάρω το παιδί μου γιατί θέλω να σμίξω μαζί του» είπε μεταξύ άλλων.

Βίντεο σοκ: Περιπλανιέται μόνη στο δρόμο με το σακίδιο του σχολείου της

Την ίδια στιγμή στο φως ήρθε φωτογραφία-ντοκουμέντο με την 10χρονη Μαρκέλλα να περπατά στο δρόμο και συγκεκριμένα να φτάνει στο πρατήριο καυσίμων όπου και βρέθηκε.

Στο βίντεο του Alpha φαίνεται η μικρή Μαρκέλλα να φορά την σχολική της τσάντα και να περπατά μόνη της στο δρόμο, ψάχνοντας βοήθεια.

Η μικρή φοράει τα ίδια ρούχα από την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ όταν έφτασε στο πρατήριο καυσίμων μπήκε μέσα στο μαγαζί ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Το παιδί ήταν ταλαιπωρημένο – Δεν είχε την αίσθηση του χρόνου

Την ίδια ώρα πέπλο μυστηρίου έχει πέσει στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας, η οποία βρέθηκε ζωντανή το πρωί του Σαββάτου.

«Το παιδί δεν είχε την αίσθηση του χρόνου» λένε οι πρώτοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τσέπη της, βρέθηκαν 30 ευρώ, που όπως είπε η μικρή, της έδωσε η γυναίκα που την κρατούσε με χειροπέδες.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα δείχνουν πως πρόκειται για απαγωγή, με τους δράστες να κάνουν πίσω, πιθανότατα από την έκταση που πήρε η υπόθεση τα τελευταία 24ωρα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι εξετάζουν οι αρχές

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η κατάθεση του συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο οποίος μάλιστα και είχε δηλώσει πως είχε δει μία κοκκινομάλλα γυναίκα να φωνάζει την Μαρκέλλα και να της λέει «Έλα να σου δώσω κάτι για την μαμα».

Πάντως το κορίτσι δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια ή ενδείξεις κακοποίησης, ενώ εξετάζεται από παιδοψυχολόγο για να διαπιστωθεί που ακριβώς την μετέφερε η άγνωστη γυναίκα και τι συνέβη εκεί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες  ως εξαιρετικά σοβαρή χαρακτηρίζεται η υπόθεση της αρπαγής ή της εξαφάνισης.

Την πήρε κάποιος με βίαιο τρόπο;

Από την πλευρά της η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Πώς βρέθηκε η Μαρκέλλα

Η 10χρονη Μαρκέλλα, εντοπίστηκε το πρωί σε περιοχή της Καλαμαριάς, μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Οικονόμου, που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.

«Το κοριτσάκι κρατούσε τη σχολική του τσάντα και καθώς ερχοταν προς τα εδώ παράπαιε… έδειχνε κουρασμένο…» είπε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι το γεγονός ότι το παιδί κρατούσε σχολική τσάντα, μέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά, τον ώθησε να ρωτήσει το όνομά της. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν το κορίτσι που αγνοείτο, ο κ. Οικονόμου, ζήτησε από μία φίλη του να μείνει με τη μικρή και ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Μαρκέλλα του ζήτησε να μην ενημερώσει τις αρχές, ενώ μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024