Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διγαλάκης στο MEGA: Να συντονιστούν οι υπηρεσίες για να διορθωθεί το πρόβλημα στο σχολείο της Δραπετσώνας

Διγαλάκης στο MEGA: Να συντονιστούν οι υπηρεσίες για να διορθωθεί το πρόβλημα στο σχολείο της Δραπετσώνας

Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας στη Δραπετσώνα

Για το θέμα της δυσοσμίας από τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Oil One και το ενδεχόμενο διακοπής των μαθημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας κλήθηκε να απαντήσει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο κ. Διγαλάκης αναγνώρισε πως «πρέπει να δίνουμε στους μαθητές το καλύτερο δυνατό περιβάλλον» ωστόσο δήλωσε άγνοια για τον ενδεχόμενο να κλείσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, όπως ενημέρωσε σχετικά ο διευθυντής του σχολείου, κ. Σταύρος Κώστογλου.

Σημείωσε πάντως πως οι δάσκαλοι έχουν την ευθύνη της εκπαιδευτικής λειτουργίας και «αν ένας δάσκαλος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να πράξει τα δέοντα».

Ο κ. Διγαλάκης δήλωσε εξάλλου πως «θα πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αποκατασταθεί και να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν».

Για την εξεταστική στα Πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Για το αίτημα φοιτητών Πανεπιστημίων να περάσουν τα μαθήματα του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις, το χαρακτήρισε «φαιδρό» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται να στείλουμε τα πτυχία στο σπίτι με το ταχυδρομείο.

Όπως είπε πάντως, το συγκεκριμένο αίτημα έχει διατυπωθεί από μια μειοψηφία φοιτητών και η πλειοψηφία του φοιτητικού κόσμου δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις. Ο κ.Διγαλάκης αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξεταστική διαδικασία στα Πανεπιστήμια.

Για το νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε χθες, σημείωσε πως φέρνει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την προσχολική έως την Τριτοβάθμια και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024