Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι : Αρνείται τα πάντα η 35χρονη που έχει συλληφθεί

Επίθεση με βιτριόλι : Αρνείται τα πάντα η 35χρονη που έχει συλληφθεί

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της.,αλλά αρνήθηκε ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα.

Αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται η 35χρονη που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα στις 20 Μαιου 2020. Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δέχθηκε πριν οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας (κακούργημα) και της απείθειας (πλημμέλημα) η 35χρονη με ψυχραιμία φέρεται να επιχείρησε να αποσείσει οποιαδήπτε ποινική ευθύνη και εμπλοκή της με την υπόθεση.

Στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που εντοπίστηκαν στο σπίτι της και κατά την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστες της επίθεση, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι τέτοιες ίδιες καπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες και το σακίδιο είναι συνηθισμένο.
Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της.,αλλά αρνήθηκε ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα.
Η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.

Η κατηγορούμενη θα απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή ενώ μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ και προετοιμάζει την υπεράσπισή της μαζί με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου καθώς αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της ανακριτής και εισαγγγελέας θα κρίνουν την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Τι λέει ο δικηγόρος

Υπερβολική, χαρακτήρισε  ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της 35χρονης -που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι- την δίωξη της πελάτισσάς του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως είπε, κατά την πρώτη του επικοινωνία με την κατηγορούμενη στην Ευελπίδων, εκείνη αρνήθηκε πως έκανε το έγκλημα.

Του είπε πως γνωρίζει την Ιωάννα αλλά η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε θέματα επαφών, σχέσεων, φιλίας και διαδικτύου.

Όπως είπε ο δικηγόρος της 35χρονης, η επικοινωνία μαζί της κράτησε μιάμιση ώρα αλλά «ήταν πολύ δύσκολη γιατί ήταν σε εξαιρετικά δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Κεχαγιόγλου, πρόσθεσε,  ότι δεν θέλει να συνδέσει την τραγική ψυχολογική κατάσταση της πελάτισσάς του, με την ύπαρξη οποιασδήποτε ψυχικής νόσου ή διαταραχής ή ακαταλόγιστου, και πως κάτι τέτοιο δεν είναι ζήτημα υπό διερεύνηση σε αυτή τη φάση.

Διερωτήθηκε πάντως – μιλώντας στον Σκάι- αν αυτού του είδους η επίθεση, παραπέμπει σε απόλυτα ψυχικά υγιή άνθρωπο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα που αφορά την κατηγορία σε βάρος της 35χρονης και αφορά το κατά πόσο είναι ορθός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Το είπα ήδη ευθέως στον κ. Εισαγγελέα χθες, όταν προσήχθη η εντολέας μου, ότι θεωρώ ότι είναι υπερβολική αυτή η ποινική δίωξη. Και αν θέλετε μια έτσι προσωπική νομική άποψη θεωρώ ότι δεν θα σταθεί ποτέ στο ακροατήριο», σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Υπάρχει πλούσια νομολογία που παρόμοιες επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως βαριά σωματική βλάβη», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου και εξήγησε ότι αν κάποιος κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή καθείρξεως είναι από 10 έως 15 έτη ενώ η βαριά σωματική βλάβη από 5 έως 10 έτη, ανέφερε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024