Χαρίτσης: Ζητά παραίτηση του Στέλιου Πέτσα
Για δώρα σε «ημετέρους» και χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινή του γραπτή δήλωση.
Για δώρα σε «ημετέρους» και χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινή του γραπτή δήλωση.
Οικονομικός εκβιασμός
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να δώσει απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τα 20 εκατ. ευρώ, ομολόγησε επί της ουσίας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων μοιράστηκαν κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια αναγνωσιμότητας, αριθμού εργαζομένων και επιχειρηματικής βιωσιμότητας» αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει δώρα σε “ημετέρους” και ταυτόχρονα διά του οικονομικού εκβιασμού να χειραγωγήσει τα Μέσα».
Θεσμική παρεκτροπή
«Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε κυνικά πως στην περίπτωση του Γ.Γ. Τουρισμού, κ. Λούλη, δεν συνιστά πρόβλημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το νόμο, διορίζοντας κάποιον χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο σε μια θέση που αυτό είναι προαπαιτούμενο», συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης κάνοντας λόγο για «θεσμική παρεκτροπή» και «πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος» που «φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».
«Εφόσον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, τώρα που κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα και οι δικαιολογίες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442