Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Σε 12-24 δόσεις οι φορολογικές υποχρεώσεις που αναστάλθηκαν

Πέτσας : Σε 12-24 δόσεις οι φορολογικές υποχρεώσεις που αναστάλθηκαν

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τον κορονοϊό, την Τουρκία και την τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Μισέλ

Πρώτο θέμα της συζήτησης, μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της δημοσιογράφου, Κατερίνας Παναγοπούλου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ήταν ο Covid – 19 και ο τρόπος που η Ελλάδα θα κάνει ελέγχους ώστε να μην έχουμε νέα εισαγόμενα κρούσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο καθολικών ελέγχων αλλά ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα γίνονται δεν θα είναι τυχαίοι, αλλά στοχευμένοι.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και ομαδοποιήσεις επισκεπτών. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι αύριο πρόκειται να γίνει η παρουσίαση του πώς, πότε, πόσα και που θα γίνουν τα τεστ «προκειμένου όλοι να γνωρίζουν τι θα συμβεί».

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, νωρίτερα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε τρία κεντρικά ζητήματα. Το πρώτο ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου όπου θα συζητηθεί το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης από όπου αναμένονται περίπου 32 δις ευρώ. Τα δύο επόμενα που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα ήταν η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον κ. Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα και η αποτελεσματικότητα των κοινών δράσεων που αναλαμβάνει η Ε.Ε. και συγκεκριμένα η επιχείρηση Ειρήνη που έχει να κάνει με την επιτήρηση του εμπάργκο των όπλων στην Λιβύη.

Τι είπε για την ένταση με την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την ένταση με την Τουρκία υπογράμμισε την σημασία του πώς διαμορφώνει η Ελλάδα ένα πλέγμα συσχετισμών που μας επιτρέπουν να προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο», είπε ο κ. Πέτσας και εξηγώντας ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη για να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Όποτε χρειαστήκαμε τους συμμάχους μας, ήταν στο πλευρό μας», συμπλήρωσε θυμίζοντας τις πρόσφατες πιέσεις στον Έβρο όπου βρέθηκε στο σημείο η ηγεσία της Ευρώπης για να στείλει συμβολικό μήνυμα ότι προστατεύονται τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Θα ανακοινωθεί ρύθμιση των οφειλών των φορολογούμενων σε δόσεις

Για το θέμα της οικονομίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε μία ανάσα στους φορολογούμενους με τις αναστολές των υποχρεώσεών τους και σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ότι οι οφειλές αυτές θα ρυθμιστούν σε αρκετές δόσεις από το Φθινόπωρο.

«Πρώτο μας μέλημα όλη αυτήν την περίοδο ήταν η προστασία της εργασίας», σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας για μία παροδική ύφεση που όταν ξεπεραστεί πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους και να πάρουν μερίδιο από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφέρθηκε στους εποχικούς εργαζόμενους που ζούνε κάποιους μήνες με το επίδομα ανεργίας αλλά δεν μπορούν να ζήσουν έτσι όλο τον χρόνο και μίλησε για τα μέτρα της Κυβέρνησης με σκοπό να γίνει πιο ελκυστικό για μια εποχική επιχείρηση ή ένα ξενοδοχείο να ανοίξουν και να απασχολήσουν τους εργαζόμενους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024