Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλακιωτάκης στο MEGA: Εξετάζουμε μέτρα στήριξης της απασχόλησης στην ακτοπλοΐα

Πλακιωτάκης στο MEGA: Εξετάζουμε μέτρα στήριξης της απασχόλησης στην ακτοπλοΐα

Μιλώντας στο «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισήμανε, ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας καθώς «και ακτοπλοΐα θα αντιμετωπίσει προβλήματα απασχόλησης»

Μέτρα στήριξης των θέσεων απασχόλησης στην ακτοπλοΐα εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στο «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισήμανε, ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας καθώς «και ακτοπλοΐα θα αντιμετωπίσει προβλήματα απασχόλησης».

Παράλληλα, επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την ακτοπλοΐα το προηγούμενο διάστημα με 15 εκατομμύρια ευρώ, προαναγγέλλοντας  περαιτέρω ενίσχυση, από ευρωπαϊκούς πόρους.

Αναφορικά με την πτώση του ΦΠΑ στις μεταφορές, υπογράμμισε, ότι αυτή «πέρασε και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», λέγοντας πως αρκετές εταιρίες μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων τους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα για την έναρξη και την επέκταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, τόσο εντός χώρας όσο και εκτός αυτής.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός, σχολίασε και την αύξηση του αριθμού των επιβατών από το 55% στο 65% εάν το πλοίο έχει καμπίνες και από το 50% στο 60% εάν δεν έχει καμπίνες, ενώ υπογράμμισε ότι η τήρηση των περιοριστικών μέτρων είναι «τόσο θέμα ατομικής όσο και συλλογικής ευθύνης».

Τέλος, εξήγησε ότι υφίστανται ειδικοί χώροι απομόνωσης τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού στα πλοία, μια και «δεν γίνεται να μπαίνει ολόκληρο το πλοίο σε καραντίνα».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024