Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύψας για συνωστισμό: Σε δυο εβδομάδες θα είναι πιο άσχημα τα νούμερα

Σύψας για συνωστισμό: Σε δυο εβδομάδες θα είναι πιο άσχημα τα νούμερα

Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους και ελπίζουμε να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις, αν όχι, θα πάρουμε τις δικές μας»

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το κατά πόσο οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν τον κοροναϊό ή όχι, τοποθετήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ενώ αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μεταδίδουν τον κοροναϊό και, μάλιστα, ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία.

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας, ο κ. Σύψας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως αυτή δεν είναι καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη, καθώς «σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά».

Ακόμη, χαρακτήρισε ως «απογοητευτικό» τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε έξω από την υπηρεσία Ασύλου και επισήμανε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.

«Δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός»

«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη» είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ καθώς, όπως υπογράμμισε, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει.

Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους και ελπίζουμε να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις, αν όχι, θα πάρουμε τις δικές μας».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024