Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ενδεχόμενο υποκαταγραφής των κρουσμάτων κοροναϊού λόγω μεθοδολογίας

ΗΠΑ : Ενδεχόμενο υποκαταγραφής των κρουσμάτων κοροναϊού λόγω μεθοδολογίας

Περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ δεν ακολουθούν τις οδηγίες του CDC για την καταγραφή των κρουσμάτων, γεγονός που μπορεί να αποβεί καταστροφικό κατά τη διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων

Τουλάχιστον 28 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ δεν ακολουθούν τις οδηγίες του CDC για την καταγραφή νέων λοιμώξεων κοροναϊού, ενώ οι μισές εξ αυτών είδαν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Οι πολιτείες αυτές δεν καταγράφουν τα πιθανά κρούσματα, σύμφωνα με τις οδηγίες για ημερήσια καταγραφή που έχει εκδώσει το CDC. Τα πιθανά κρούσματα συμπεριλαμβάνουν τις περιπτώσεις ασθενών που έχουν συμπτώματα λοίμωξης χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί μέσω εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και τους θανάτους στους οποίους ο κοροναϊός αναφέρεται ως μία από τις αιτίες θανάτου, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέσα από εξετάσεις.

Στις πολιτείες που δεν καταγράφουν τα πιθανά κρούσματα ανήκουν και ορισμένες από εκείνες που έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό, όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται τη στιγμή που 26 πολιτείες βιώνουν αυξημένο ή σταθερό ρυθμό μετάδοσης. Ο ακριβής αριθμός των νέων λοιμώξεων ανήκει στις μετρήσεις που βοηθούν τους ειδικούς να εκτιμήσουν την εξέλιξη της πορείας της νόσου στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για την άρση του lockdown και τη χαλάρωση των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της.

Περισσότεροι από 1,9 εκατ. Αμερικανοί έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ 111,000 έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αν και η τήρηση των οδηγιών για την καταγραφή των περιστατικών είναι προαιρετική, οι πολιτείες που δεν καταγράφουν τα πιθανά κρούσματα ενδέχεται να υποτιμούν τον αριθμό των ασθενών, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να μην είναι σε θέση να διακρίνουν την πραγματική εικόνα της υγειονομικής κρίσης που έχει διαταράξει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών.

Αν η απόκλιση μεταξύ του πραγματικού και του καταγεγραμμένου αριθμού κρουσμάτων είναι σημαντική, κινήσεις όπως το άνοιγμα των σχολείων ενδέχεται να αποβούν καταστροφικές.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024