Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηρακλής : Πάνω σε στάχτες η 44η επέτειος Κυπέλλου

Ηρακλής : Πάνω σε στάχτες η 44η επέτειος Κυπέλλου

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια ο θαυματουργός Βασίλης Χατζηπαναγής άφησε το αποτύπωμα του στο μοναδικό πανελλήνιο τίτλο που κατέκτησε ο Ηρακλής

Η σύγκριση με τις στάχτες του παρόντος είναι αναπόφευκτη και προκαλεί μελαγχολία στους φίλους του Ηρακλή.

Η σημερινή (9/6) 44η επέτειος της κατάκτησης του Κυπέλλου (του μοναδικού πανελλήνιου τίτλου της ομάδας) βρίσκει τον Ημίθεο «αποτεφρωμένο» στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στο Β’ τοπικό, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν συνιστά επίτευγμα με δεδομένο το βεληνεκές του συλλόγου.

Ενός συλλόγου που στις 9 Ιουνίου 1976 επικράτησε 6-5 στα πέναλτι του Ολυμπιακού (κανονικός αγώνας 2-2, 4-4 παράταση) στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε που ο κόσμος έχει χαζέψει παρακολουθώντας την παράσταση του Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο «Νουρέγιεφ» πέτυχε δύο γκολ και παρ’ ότι αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι άφησε το αποτύπωμά του στη στέψη του Ηρακλή. Είναι ενδεικτικό ότι η… περιφορά τού θαυματουργού παίκτη (τον σήκωσαν στα χέρια οι φίλαθλοι) άρχισε στο Στάδιο και συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την άφιξη της αποστολής.

Στη συμπρωτεύουσα αποθεώθηκε και ο προπονητής Λες Σάνον, παρ’ ότι ο κόσμος δυσανασχετούσε πριν από τον τελικό, επειδή ο Άγγλος επέλεγε να αποφορτίζονται οι παίκτες στην παραλία της Αγίας Τριάδας.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ: 25’, 102’ Χατζηπαναγής, 72’ Κουσουλάκης, 111’ Γκέσιος – 60’ Σιώκος, 81’ Βιέρα, 115’ Καραβίτης, 119’ Γκλέζος.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ: Κυράστας 0-1, Σεντελίδης 1-1, Καραβίτης 1-2, Αντονίεβιτς 2-2, Σταυρόπουλος 2-3, Χριστοφορίδης 3-3, Βασιλόπουλος 3-4, Ποντίκης 4-4 (εκτελέστηκε δις επειδή ο διαιτητής έκρινε ότι ο τερματοφύλακας Κελεσίδης είχε κουνηθεί νωρίτερα από το επιτρεπτό στο πρώτο χτύπημα το οποίο απέκρουσε), Συνετόπουλος απέκρουσε ο Φανάρας, Χατζηπαναγής απέκρουσε ο Κελεσίδης, Γκλέζος 4-5, Κουσουλάκης 5-5, Σιώκος απέκρουσε ο Φανάρας, Τουμπόγλου 6-5.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λες Σάνον): Φανάρας, Σεντελίδης, Ξανθόπουλος, Χριστοφορίδης, Καλαϊτζίδης, Τουμπόγλου, Κουσουλάκης, Αντονίεβιτς, Χατζηπαναγής, Γκέσιος (113′ Ποντίκης), Πανταζής (80′ Ματσουκατίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Δαρίβας): Κελεσίδης, Κυράστας, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Καραβίτης, Βιέρα (91′ Βασιλόπουλος), Δαβουρλής, Κρητικόπουλος (46′ Συνετόπουλος), Γαλάκος, Σταυρόπουλος.

Το ψήφισμα του κόσμου

44 χρόνια μετά τον άθλο του Ηρακλή οι φίλοι της ομάδας έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια να συνυπογραφεί από τη δεξαμενή όλων των οπαδών ένα ψήφισμα για την αποκατάσταση -όπως επισημαίνουν- τις αδικίας σε βάρος του συλλόγου.

Θυμίζουμε ότι ο Ημίθεος είναι η μοναδική ομάδα της Α’ Εθνικής που έχει υποβιβαστεί τρεις φορές για εξωαγωνιστικούς λόγους (1980 για υπόθεση δωροδοκίας, 2011 για πλαστή ενημερότητα, 2017 επειδή δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα 1 από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ).

«Η αποκατάσταση της αδικίας πρέπει να γίνει φέτος, που ως έτος αναδιαρθρώσεων (λόγω του κορωνοϊού) θα κάνει την εφαρμογή της ευκολότερη. Δεν ζητάμε εύνοια, αλλά δικαιοσύνη.

Το αίτημα αυτό απευθύνεται σε όλους (Βουλή, ΕΠΟ, Super League και UEFA) και καλούμε κάθε φίλαθλο οποιασδήποτε οπαδικής προτίμησης να συνυπογράψει μαζί μας για την αποκατάσταση του Ηρακλή. Ζητάμε δηλαδή, την επανατοποθέτηση στην Super League 1, με ΑΦΜ δίχως χρέη.

Τα διαφυγόντα κέρδη τόσων ετών δεν θα τα διεκδικήσουμε αν γίνει αυτό που αιτούμαστε. Διαφορετικά, θα γίνουν αγωγές κατά πάντων (προσώπων και φορέων) για την τεράστια ηθική βλάβη, τις γενοκτονίες νέων οπαδών, τη βλάβη του brand name και πολλά αλλά που προκάλεσαν τα εγκλήματα σας» αναφέρουν οι φίλοι της ομάδας στο κείμενο τους.

Οσοι συμφωνούν με το ψήφισμα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά μία φόρμα και χρειάστηκαν λίγες ημέρες για να σπάσει το φράγμα των 1.000 ατόμων.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024