Εικόνες από την εποχή που η πανδημία ήταν επιστημονικό σενάριο και όχι καθημερινή απειλή, θυμίζει δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ.

Σε λεωφορεία, μετρό και τραμ, οι έλεγχοι έχουν ατονήσει, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να συνωθούνται χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις προστασίας.

Ηλεκτρικός. Μετρό. Λεωφορείο. Αυτή είναι η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Έλεγχοι ελάχιστοι, αραιά δρομολόγια και επιβάτες να συνωστίζονται για να πάνε στη δουλειά τους.

Μοναστηράκι μια και μισή μετά το μεσημέρι. Η πόρτα στο βαγόνι του ηλεκτρικού κλείνει και ο κόσμος στοιβάζεται, ο ένας πάνω στον άλλον.

Κάποιοι από αυτούς δεν φορούν μάσκα. Για αποστάσεις ούτε λόγος. Εικόνες απόλυτου συγχρωτισμού.

Το ίδιο συμβαίνει και σε βαγόνι στο Μετρό.

Όταν ανοίγουν οι πόρτες δεκάδες πολίτες ξεχύνονται για να προλάβουν να πάνε στις κυλιόμενες σκάλες. Όμως δεν προλαβαίνουν. Και σχεδόν πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον.

Στους σταθμούς του Μετρό υπήρχαν οι βοηθοί επιβατών που έδιναν συμβουλές αλλά οι αποστάσεις δεν τηρούνταν.

Την εικόνα αυτή κατέγραψε η κάμερα του MEGA στο σταθμό Αττική. Δεκάδες πολίτες περιμένουν το λεωφορείο ο ένας δίπλα στον άλλον.

Κάποιοι άλλοι κάθονται μαζί στο ίδιο κάθισμα.

Μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αντί για συστάσεις να αρχίσουν τα πρόστιμα

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας