Ενα τεράστιο πανό εις μνήμην του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, κοσμεί τα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
«No justice, no peace, fight the police» («Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, πολεμήστε την αστυνομία») γράφει το πανό.
Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη: We Can’t Breathe
Λίγες ώρες νωρίτερα, το γνωστό γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα, στην παλιά γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα πήρε μέρος στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής προστέθηκε το σύνθημα των ημερών που συγκλονίζει και εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.
Με αυτό τον τρόπο μάλιστα οι κάτοικοι στέλνουν τα δικό τους μήνυμα ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.