Με το βραχνά της μετατροπής των συμβάσεών τους και την πιθανότητα να ενταχθούν, από την ερχόμενη Δευτέρα στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, ζουν πλέον χιλιάδες εργαζόμενοι.

Πολλοί από αυτούς έζησαν ήδη την εμπειρία της αναστολής, φοβούνται ωστόσο ότι το κλίμα που επικρατεί στην αγορά θα οδηγήσει σε περικοπές και σε μονιμοποίηση της μερικής απασχόλησης.

Ο Άγγελος Ντίνος μετά από 77 ημέρες σε αναστολή γύρισε και πάλι στη δουλειά του. Όπως λέει ο ίδιος στην κάμερα του MEGA ανησυχεί μήπως από την επόμενη εβδομάδα τεθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

«Από τις 14 Μαρτίου ήμουν σε αναστολή, επέστρεψα 1η Ιουνίου. Πήρα τα 800€, το δεύτερο επίδομα δεν το έχω πάρει το περιμένω τώρα. Όλο αυτό το πράγμα δεν μας βοηθάει καθόλου είμαστε σε ανασφάλεια ειδικά οι εργαζόμενοι, εγώ ειδικά είμαι στην εστίαση. Μετά από όλο αυτό το διάστημα που καθόμασταν και τώρα γύρισα, με ανησυχεί μήπως μπω σε εκ περιτροπής εργασία την άλλη εβδομάδα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Σαφάρι» για μια δεύτερη δουλειά

Η λύση είναι μία δεύτερη δουλειά σε περίπτωση που μας θέσουν σε μερική απασχόληση εξηγεί ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

«Εγώ ούτω σι άλλως θα ψάχνω και γι άλλα πράγματα, μια δεύτερη δουλειά ενδεχομένως οπότε αν είναι και με βάλουν σε μερική απασχόληση ή να δουλεύω 2 εβδομάδες τις άλλες δύο θα τις εκμεταλλευτώ το θέμα είναι να μην μείνω στάσιμος»

Ζουν με το φόβο της απόλυσης 

Μπορεί μέχρι τώρα τα μέτρα της Κυβέρνησης να συγκράτησαν τις απολύσεις, ομώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που φοβούνται ότι θα χάσουν τη θέση εργασίας τους.

Οι εργοδότες από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν το δικαίωμα να θέσουν σε εκ περιτροπής εργασία ένα μέρος είτε το σύνολο του προσωπικού τους, γεγονός που θα επιφέρει μειώσεις μισθών.

Τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας τετραετίας για τις νέες θέσεις εργασίας καταγράφει νέα σχετική έρευνα σύμφωνα μες την οποία το 64% των εργοδοτών δηλώνει ότι δεν θα κάνει καμία πρόσληψη το επόμενο τρίμηνο και το 17% ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του ΜEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr