Αλλαγή ρόλων στην ηγεσία του ομίλου VW καθώς όπως ανακοινώθηκε, ο Herbert Diess επικεφαλής του ομίλου VW αλλά και επικεφαλής της ομώνυμης φίρμας, θα περιοριστεί στη διοίκηση του ομίλου, εκχωρώντας το ρόλο του CEO της VW στον μέχρι πρότινος επιχειρησιακό διευθυντή της γερμανικής φίρμας, Ralf Brandstatter, μια κίνηση εξορθολογισμού του οργανογράμματος του ομίλου που, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα επιτρέψει στον πρώτο να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στην διοίκηση του γερμανικού κολοσσού.

«Ο Ralf Brandstatter είναι από τα πιο πεπειραμένα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Τα δύο τελευταία δύο χρόνια έχει ήδη συμβάλλει τα μέγιστα στην αναμόρφωση της φίρμας από την θέση του επιχειρησιακού διευθυντή. Κατ΄επέκταση δηλώνων ευτυχής που o Ralf Brandstatter θα είναι εκείνος που θα συνεχίσει, από την θέση του CEO, την υλοποίηση των μακρόπνοων στρατηγικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου VW για την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Ο Ralf Brandstatter ανήκει στις τάξεις του ομίλου VW από το 1993. Η πρώτη θέση ευθύνης που του ανατέθηκε ήταν αυτή του υπεύθυνου προμηθειών μετάλλων για την κατασκευή πλαισίων και κινητήρων το 1998 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ως υπεύθυνος προμηθειών για την Seat το 2005. Το 2010 επανήλθε στην VW αναλαμβάνοντας την θέση του υπεύθυνου προμηθειών για τα επιβατικά αυτοκίνητα της VW ενώ από το 2015 κατέλαβε θέση στο Δ.Σ. της VW στον τομέα επιβατικών. Πριν δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2018, προήχθη σε γενικό επιχειρησιακό διευθυντή της VW.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο