Φωτογραφίες: Automedia

Εκτός από τα hot-hatch oι Βρετανοί φημίζονται για την αδυναμία τους στα σπαρτιατικής λογικής περιπετειώδη τετράτροχα, έχοντας δημιουργήσει μια αδιαμφισβήτητη όσο και σκληροτράχηλη παράδοση στο είδος με προεξάρχουσα, φυσικά, την Land Rover.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η βρετανική φίρμα δείχνει να ενδίδει ολοένα και περισσότερο σε ένα πιο εκσυγχρονισμένο προφίλ, η Ineos, βρετανική εταιρεία πετροχημικών, σκέφτηκε να αναπληρώσει το «κενό» δημιουργώντας ένα λιτό όσο και ικανότατο SUV το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την επιτομή της περιπέτειας.

Ο λόγος για το Ineos Grenadier το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον φωτογραφικό φακό, προδίδοντας την συνάφειά του με την προηγούμενη γενιά του Land Rover Defender όπου και βασίζεται. Για την ακρίβεια, το Grenadier διαθέτει το ίδιο τετραγωνισμένο αμάξωμα, ενώ δείχνει να ακολουθεί την ίδια λογική σε ό,τι αφορά τη γρίλια και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα.

Ίδια είναι η προσέγγιση και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του επίπεδου καπό το οποίο σχεδιαστικά σχηματίζει σχεδόν ορθή γωνία με το παρμπρίζ. Εξίσου… κυβιστική είναι η προσέγγιση σε όλες τις επιφάνειες που όπως έχει επισημάνει ο Dirk Heilmann, CEO της Ineos Automotive, «θα υπακούσουν μια ρετρό λογική, όντας αρκετά επίπεδες για να ακουμπήσεις μια κούπα πάνω τους».

Όπως επίσης και το πρoηγούμενο Defender, το Grenadier θα είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία γκάμα αμαξωμάτων και παραλλαγών στις οποίες θα περιλαμβάνονται station wagon αλλά και pick up έκδοση.

Ανάλογη του προηγούμενου Defender θα είναι και η πλατφόρμα όπου θα βασιστεί το πρωτοεμφανιζόμενο SUV το οποίο θα αξιοποιήσει πλαίσιο σκάλας από χάλυβα σε συνδυασμό με αμάξωμα αλουμίνιο. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Grenadier θα έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης βάρους έως 3,5 τόνων και φόρτωσης έως 1,0 τόνου.

Σε αντίθεση με την σύγχρονη τάση εκπολιτισμού των SUV, το Grenadier θα προσπεράσει τις συνήθεις πολυτέλειες του είδους προσφέροντας ένα σπαρτιατικό εσωτερικό με τα απολύτως απαραίτητα και χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ηχομόνωση.

Για την ακρίβεια η μοναδική «πολυτέλεια» που θα προσφέρει το Grenadier θα είναι τα δερμάτινα καθίσματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί για λόγους αντοχής ενώ θα διαθέτει και βαλβίδες αποστράγγισης σε περίπτωση που οι περιπετειώδεις αναζητήσεις των μελλοντικών ιδιοκτητών, απαιτούν ένα πιο ενδελεχή καθαρισμό του εσωτερικού του.

Αναλόγως λιτή θα είναι και η προσέγγιση σε ό,τι αφορά το infotainment, καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν αντί των συνήθων εργοστασιακών συσκευών να προσαρμόσουν τις δικές τους συσκευές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή κινητήρων, θα προέλθουν από το οπλοστάσιο της BMW στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας της Ineos με τη βαυαρική φίρμα και σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρόκειται για τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο straight six κινητήρα βενζίνης και αντίστοιχης χωρητικότητας  diesel. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μόνιμο σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Την εικόνα θα συμπληρώσει το τριπλό μπλοκέ διαφορικό και το κιβώτιο μεταφοράς (transfer case) με την Ineos να σημειώνει ότι το Grenadier έχει σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό χρήσης του σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Το σκληροτράχηλο off-roader αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του 2021 με την συνδρομή της Magna Steyr η οποία έχει αναλάβει ένα μέρος της εξέλιξης αλλά και την κατασκευή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο