Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία και συλλαλητήριο καθηγητών την Τρίτη - Αντιδρούν στο ν/σ του υπ. Παιδείας

Απεργία και συλλαλητήριο καθηγητών την Τρίτη – Αντιδρούν στο ν/σ του υπ. Παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την την Τετάρτη.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη και ταυτόχρονα τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου στα Προπύλαια στη μία το μεσημέρι.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν μάλιστα και για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Η ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτουν δε, πως το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά έδωσε προσωπικά στοιχεία των εκπαιδευτικών, χωρίς την συγκατάθεσή τους, στην ιδιωτική εταιρία.

«Επιπλέον δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα όπως:  ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας, πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν τα δεδομένα, ποιοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά και με ποιον τρόπο, πώς εξασφαλίζεται  ότι δε θα υπάρχει διαρροή, πού να απευθύνονται οι κατά τόπους χειριστές  για ερωτήσεις και απορίες  σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και σειρά άλλων στοιχείων που διασφαλίζουν την ορθή τήρηση των κανόνων διαχείρισης προσωπικών δεδομένων».

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024