Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική ανακάλυψη: Μία «ανάσα» πριν τη θεραπεία αντισωμάτων για τον κοροναϊό

Σημαντική ανακάλυψη: Μία «ανάσα» πριν τη θεραπεία αντισωμάτων για τον κοροναϊό

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αντισώματα σε ένεση μπορούν να βοηθήσουν όσους νοσούν ήδη από κοροναϊό, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη εμβολίου.

Ένα βήμα πριν τη θεραπεία του κοροναϊού βρίσκονται οι επιστήμονες, οι οποίοι είναι κοντά στην ανακάλυψη μιας θεραπείας αντισωμάτων που θα μπορούσε να σώσει ζωές.

Μια ένεση κλωνοποιημένων αντισωμάτων που «πολεμάνε» τον κοροναϊό ίσως αποδειχτεί σημαντική για τα αρχικά στάδια της μόλυνσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Σύμφωνα με το PA News, o επικεφαλής της AstraZeneca είπε ότι η θεραπεία που αναπτύσσεται είναι «ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων» σε μια ενέσιμη δόση «καθώς ο συνδυασμός των δύο μειώνει την πιθανότητα να αναπτυχθεί αντοχή στο ένα αντίσωμα».

Η θεραπεία αντισωμάτων είναι πιο ακριβή από την παραγωγή εμβολίου. Για αυτόν τον λόγο, η θεραπεία αυτή πρέπει να δοθεί με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες «που ίσως δεν αναπτύξουν καλή αντοχή στο εμβόλιο».

Τι γίνεται με το εμβόλιο

Την Πέμπτη, η AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) για βοηθήσει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων που θα διατεθούν διεθνώς από το υποψήφιο εμβόλιο του Jenner Institute του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αν περάσει τις δοκιμές σε ανθρώπους, το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο. Δοκιμές έχουν ήδη αρχίσει στη Βραζιλία, το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Το Jenner Institute και το Oxford Vaccine Group ξεκίνησαν την ανάπτυξη εμβολίου τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας έναν ιό που λήφθηκε από χιμπατζήδες.

Ένα μέλος της CEPI είναι το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας το οποίο εξετάζει άλλες «παράλληλες» συνεργασίες με την AstraZeneca που μπορεί να οδηγήσουν στη χρηματοδότηση της θεραπείας με αντισώματα.

Εν τω μεταξύ, ο κατασκευαστής εμβολίων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Seqirus, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία CSL, την Cepi και το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου Covid-19 στην Αυστραλία. Η κατασκευαστική του βάση στο Λίβερπουλ παράγει ένα ανοσοενισχυτικό, έναν παράγοντα που βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση σε ένα εμβόλιο.

Πηγή: The Guardian

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024