Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση στην Ιντλίμπ - Αλλοι δύο τραυματίστηκαν

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση στην Ιντλίμπ – Αλλοι δύο τραυματίστηκαν

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε τεθωρακισμένο ασθενοφόρο.

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε τεθωρακισμένο ασθενοφόρο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Ανοιξαν πυρ

Οι τουρκικές δυνάμεις εντόπισαν στόχους στην περιοχή και αμέσως άνοιξαν πυρ σε αντίποινα, τόνισε το υπουργείο. Δεν διευκρινίστηκε ποιος πραγματοποίησε την επίθεση και δεν αναφέρθηκε η τοποθεσία του συμβάντος.

Η Τουρκία και η Ρωσία υποστηρίζουν αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας, με την Αγκυρα να στηρίζει τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Η Μόσχα υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Αγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ μετά από εβδομάδες συγκρούσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών που έφεραν τις δύο χώρες κοντά σε άμεση σύρραξη.

Οι μάχες στην Ιντλίμπ κλιμακώθηκαν τον Δεκέμβριο και εκτοπίστηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, προκαλώντας ανησυχίες για νέο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία.

«Απειλές Ερντογάν»

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις δυνάμεις του Ασαντ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, προειδοποιώντας ότι θα υποστούν «βαριές απώλειες» εάν συνεχιστούν.

Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε στις 27 Μαΐου ότι τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στην Ιντλίμπ μετά από έκρηξη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024