Κοροναϊός : «Δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα στην Αυστρία», λέει ο υπ. Υγείας
«Πολύ αισιόδοξος ότι στην Αυστρία δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού», δηλώνει ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρούντολφ Άνσομπερ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ιός να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
«Πολύ αισιόδοξος ότι στην Αυστρία δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού», δηλώνει σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung , ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρούντολφ Άνσομπερ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ιός να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Για την περίοδο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο ίδιος ανακοινώνει περαιτέρω βήματα επανεκκίνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «υποθέτω ότι θα έχουμε μια φυσιολογική καθημερινή ζωή ξανά σε σχολεία και πανεπιστήμια το φθινόπωρο και ότι θα πρέπει να υπάρξει πάρα πολύ κανονικότητα στην πολιτιστική σκηνή, αλλά όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να παρακολουθείται στενά».
Κατά την άποψή του, μια κρίσιμη κατάσταση θα μπορούσε να προκύψει ξανά στα τέλη του φθινοπώρου, και για το λόγο αυτό «πρέπει να είμαστε σε θέση να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά μόλις μία νέα συστάδα γίνει ορατή».
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ιδιαίτερα επισφαλείς εργασιακές σχέσεις μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εδώ», εξηγεί ο υπουργός Υγείας για τα διδάγματα που αντλήθηκαν από περιπτώσεις μολύνσεων σε κέντρα διανομής αλληλογραφίας.
Τα μέτρα ελέγχου θα πρέπει επομένως να αρχίσουν ήδη από τον Ιούνιο και προς το παρόν, ερευνάται μαζί με την επιθεώρηση εργασίας, πού υπάρχουν τέτοιες δομές εταιρειών.
Αναφορικά με την κριτική που ασκείται για την «καλλιέργεια φόβου» από την κυβέρνηση σε σχέση με τον νέο κοροναϊό , διευκρινίζει ότι η επιλογή των λέξεων του ήταν πάντα προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης και της ελπίδας, «αλλά θεωρώ απαραίτητο να καταδείξω τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν αντιδρά με συνέπεια».
Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους — που συγκυβερνούν στην Αυστρία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — παραδέχεται στη συνέντευξή του ότι όλα δεν έχουν προχωρήσει πάντα καλά, ωστόσο, όπως προσθέτει, «σημαντικό είναι να είναι κανείς πρόθυμος να επικοινωνεί με ειλικρίνεια, ότι έχουν συμβεί λάθη και ότι διδάσκεται από αυτά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442