Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα - Τι θα ισχύει για τα αεροδρόμια

Τουρισμός : Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα – Τι θα ισχύει για τα αεροδρόμια

Χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ανοίγουν στις 15 Ιουνίου τα χερσαία σύνορα της χώρας μας ενώ στα αεροδρόμια οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ανοίγουν στις 15 Ιουνίου τα χερσαία σύνορα της χώρας μας για τους τουρίστες, την ώρα που αρκετοί Έλληνες, εμφανίζονται ανήσυχοι για τον κίνδυνο εισαγόμενων κρουσμάτων κοροναϊού.

Όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα θα υποβάλλονται μόνο στους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ χωρίς καραντίνα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας την 1η Ιουλίου.

Δύο κατηγορίες ταξιδιωτών

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον Σκάι, οι ταξιδιώτες θα διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια, βάσει του καταλόγου που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Οι «πράσινοι» ταξιδιώτες, θα περνούν μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ οι «κόκκινοι» ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε καραντίνα. Στα «κόκκινα» αεροδρόμια ανήκουν τα ιταλικά «Εμίλια Ρομάνια» στη Μπολόνια, «Λομβαρδία» στο Μιλάνο και «Πιεμόντε» στο Τορίνο. Στην Ισπανία «κόκκινα» είναι τα αεροδρόμια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, όπως και το «Ιλ Ντε Φρανς» του Παρισιού, στη Γαλλία.

«Κόκκινα» έχουν χαρακτηριστεί επίσης  τα 3 αεροδρόμια του Λονδίνου, καθώς και το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Λούτον, του Νιούκαστλ, του Μπέρμινγκχαμ, του Σέφιλντ, του Λιντς, αλλά και της Γλασκώβης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς καραντίνα για τους επιβάτες, από τις εξής χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο,  Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία. Την ίδια ημερομηνία θα μπορούν να ανοίξουν και τα καταλύματα εποχικής λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επιλογή των ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή ασθενών με κοροναϊό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με το σχέδιο «Restart Tourism» που παρουσίασε η Κυβέρνηση για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, θα εξασφαλιστούν 600 κλίνες Covid-19 στα νησιά και θα εγκατασταθούν 20 νέοι αναλυτές για τεστ.

Τι θα γίνει αν κάποιος τουρίστας είναι θετικός στον κοροναϊό

Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής, θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους και θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι θετικός, θα εξετάζεται όλη η οικογένεια και ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο Covid-19 που θα υπάρχει, ενώ αν βρίσκεται σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο που μένει αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο.

H οικογένεια του ασθενούς θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όποτε τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί, όμως, θα φεύγει μόλις τελειώσει η 14μερη καραντίνα του.

Τέλος, αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δε θα υπάρχει lock down, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024