Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου
Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τη 1η του Σεπτέμβρη. Επίσης, το υπουργείο ετοιμάζει διάφορα σενάρια για το άνοιγμα ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί.
Πάντως, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
Σχετικά με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων την 1η Ιουνίου η κα Κεραμέως είπε στον ΣΚΑΪ πως σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση.
Για την Τρίτη Λυκείου είπε ότι τα παιδιά ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές με μειωμένη ύλη.
Επίσης, το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων με το νέο νομοσχέδιο.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το μάθημα της Κοινωνιολογίας και την ενίσχυση της σφαιρικής γνώσης η κα Κεραμέως απάντησε: «Η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα. Ενισχύουμε ξένες γλώσσες και προσθέτουμε την ερευνητική εργασία.»
- Σιδηρόδρομος: Εκτός τροχιάς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το ETCS – 3,5 χρόνια μετά τα Τέμπη εκτός λειτουργίας
- ΠΑΣΟΚ: Πέμπτο «χτύπημα» στις «άγνωστες πτυχές του Ελλάδα 2.0»
- H άγνωστη μπουτίκ του Παρισιού που ψωνίζουν Τζάρβις Κόκερ και Άλεξ Τέρνερ – Ούτε διαφημίσεις, ούτε εκπτώσεις
- Γαλλία – Ελλάδα 66-65: Ήττα σε «νεκρό» χρόνο για την Εφήβων και τρίτη θέση στο Group A
- Πλαστικές σφαίρες στη Μαγιόρκα κατά διαδηλωτών – Οκτώ τραυματίες στην κινητοποίηση κατά του υπερτουρισμού
- Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια



