Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερίζει ο κοροναϊός στο Περού - Πάνω από 5.000 νεκροί και τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου

Θερίζει ο κοροναϊός στο Περού – Πάνω από 5.000 νεκροί και τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου

Στο Περού ξεπεράστηκε χθες το όριο των 5.000 θανάτων από τον κοροναϊό. Σε κρίση το σύστημα υγείας, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου.

Στο Περού, τη χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από τη Βραζιλία, ξεπεράστηκε χθες το όριο των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Δεύτερο μετά τη Βραζιλία

Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 5.301 νεκρούς, εκ των οποίων 137 υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 4.284 το ίδιο διάστημα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 183.198.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης και τρίτο σε αριθμό θανάτων στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία (210 εκατ. κάτοικοι) και το Μεξικό (127 εκατ.).

Πάνω από 9.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στη χώρα, έχοντας βυθίσει σε κρίση το σύστημα υγείας, το οποίο είναι αντιμέτωπο ιδίως με τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, σε βαθμό που ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πλέον το οξυγόνο κηρύσσεται «στρατηγικός πόρος».

Γιατροί από την Κούβα

«Ανακηρύσσουμε το οξυγόνο στρατηγικό υγειονομικό πόρο, η αξιοποίηση του οποίου για ιατρικούς λόγους έχει προτεραιότητα σε σχέση με τη βιομηχανική χρήση», τόνισε ο Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω Διαδικτύου.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 146 αστυνομικοί, 61 γιατροί και μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων, οκτώ πυροσβέστες, και 20 δημοσιογράφοι, οι οποίοι μολύνθηκαν ενώ έκαναν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο Περού εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα περιορισμού από τη 16η Μαρτίου. Επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, προκειμένου να εμποδιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Χθες Πέμπτη έφθασαν στην περουβιανή επικράτεια 85 γιατροί από την Κούβα, για να υποστηρίξουν το περουβιανό υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα του εναντίον της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024