Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, αλλά η Δραπετσώνα δεν έχει λόγους να γιορτάζει, παρά μόνο να διαμαρτύρεται.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της πόλης εξακολουθεί να ρυπαίνει ανενόχλητη, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Στις καταγγελίες των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήρθε να προστεθεί σήμερα η κραυγή αγωνίας μικρών μαθητών της περιοχής, που ζητούν να ζήσουν σε μια πόλη χωρίς ρύπανση.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν. Φουγάρα, καυσαέρια, μολυσμένες θάλασσες, και ένα πλανήτη που εκπέμπει SOS.

Το 2ο Δημοτικό της Δραπετσώνας απέχει μόλις λίγα μέτρα από το παράκτιο μέτωπο όπου αναπτύσσεται η βιομηχανική δραστηριότητα. Όταν ο άνεμος φυσά, η δυσοσμία φτάνει μέχρι το προαύλιο του σχολείου και τις σχολικές αίθουσες. Τα παράθυρα κλείνουν, κάποιες μέρες κλείνει και το σχολείο.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μόλις το κουδούνι χτύπησε και το μάθημα τελείωσε, οι μικροί μαθητές, κρατώντας αποστάσεις έκαναν μία μεγάλη γιορτή στην αυλή του σχολείου που οργάνωσε ο δήμος και ο Σύλλογος Γονέων, με τίτλο «Μια πόλη χωρίς εργοστάσια».

Μαθητές, γονείς και τοπικοί φορείς διεκδικούν μια ανθρώπινη πόλη.

Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την επιστροφή του παράκτιου μετώπου στους κατοίκους τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr