Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπαίζει τους κατοίκους της Δραπετσώνας ο Υπουργός Περιβάλλοντος

Εμπαίζει τους κατοίκους της Δραπετσώνας ο Υπουργός Περιβάλλοντος

«Τα μάτια είναι μόνιμα δακρυσμένα. Η μυρωδιά ανυπόφορη. Παράθυρα δεν ανοίγουμε…» τονίζει στην κάμερα του MEGA κάτοικος της περιοχής

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών της Δραπετσώνας και τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής βρίσκεται πλέον ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξακολουθεί να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για την υποβάθμιση της περιοχής και τη ρύπανση που προκαλεί συγκεκριμένη βιομηχανική δραστηριότητα. Οχυρώνεται, μάλιστα, πίσω από τη δικαιολογία ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν τα κατάλληλα όργανα για να μετρήσουν τη δυσοσμία, αν και γνωρίζει τα αποτελέσματα των μελετών του Δημόκριτου.

«Τα μάτια είναι μόνιμα δακρυσμένα. Η μυρωδιά ανυπόφορη. Παράθυρα δεν ανοίγουμε…» τονίζει χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA κάτοικος της περιοχής, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους.

Την ίδια στιγμή στα όρια της συγκάλυψης για το μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα στη Δραπετσώνα κινείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ίδιος ο Υπουργός, με δημότες και φορείς να τους καταγγέλλουν για εμπαιγμό.

Με ανακοίνωση το Υπουργείο παραδέχεται ότι έστειλε κλιμάκιο για να… «μυρίσει» και όχι για να μετρήσει τη ρύπανση, αφού οι επιθεωρητές δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα όργανα μέτρησης οσμών.

«Σχετικά με τη διερεύνηση της πηγής εκπομπής των ρύπων οι επιθεωρητές δεν διαθέτουν όργανα μέτρησης οσμών. Το αντικείμενο της μέτρησης οσμών είναι πολύ εξειδικευμένο και απαιτεί συγκεκριμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, που διαθέτουν λίγα πιστοποιημένα εργαστήρια στην ελληνική επικράτεια» ανέφερε το υπουργείο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ανέφερε στην εκπομπή MEGA MAG πως «το πόρισμα λέει ότι δεν υπάρχουν έντονες οσμές. Δεν υπάρχουν τα όργαν, ωστόσο αυτός ήταν ένας πρώτος έλεγχος».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος γνωστοποίησε επίσης, ότι το Υπουργείο θα αναθέσει το έργο σε πιστοποιημένο εργαστήριο εγνωσμένου κύρους, παρότι Περιφέρεια και Δήμος έχουν ήδη στα χέρια τους τα αποτελέσματα μελέτης του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου.

«Νομίζω προκαλείται το κοινό αίσθημα, διότι για να γίνει επιστημονική έρευνα πάλι από την αρχή θα διαρκέσει από ένα έως δύο έτη. Αυτό αποδεικνύεται από την πολύ σοβαρή έρευνα που διενεργεί αυτή τη στιγμή ο Δημόκριτος» δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

«Έχουμε βαρεθεί να έρχονται ελεγκτές του υπουργείου Περιβάλλοντος με τη μυτούλα τους και να μας λένε ότι όλα λειτουργούν άριστα σε αυτή την περιοχή. Ας έρθουν να το πουν στους ανθρώπους που είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να βγουν στα μπαλκόνια τους» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Η βιομηχανική δραστηριότητα αναπτύσσεται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή. Κάποιες μέρες η δυσοσμία είναι ακόμη πιο έντονη, κάτι, που όπως λένε οι κάτοικοι, έχει να κάνει και με τη φορά του ανέμου. Όπως τονίζουν, εκείνες τις ημέρες, δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε τα παράθυρα.

«Εγώ δουλεύω στην ιχθυόσκαλα. Φεύγω από το σπίτι μου βράδυ δεν υποφέρεται η μυρωδιά. Κλείνουμε τα παράθυρα», αναφέρει στο MEGA κάτοικος της περιοχής.

Ο κ. Μανέκας και η σύζυγός τους προσπαθούν να απολαύσουν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο της περιοχής η δυσοσμία όμως είναι έντονη.

Η έντονη δυσοσμία ανάγκασε τον Δήμο να κλείσει το δημοτικό που απέχει λίγα μέτρα από το σημείο της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Οι κάτοικοι στην Δραπετσώνα και το Κερατσίνι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίες και αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν αφού η ανάπλαση της Δραπετσώνας ήταν ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Δραπετσώνας είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας» καταλήγει ένας από τους πολλούς αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024