Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαβορί η Αθήνα για την διεξαγωγή του UEFA Super Cup 2020

Φαβορί η Αθήνα για την διεξαγωγή του UEFA Super Cup 2020

Τα λίγα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας και οι ασφαλείς συνθήκες που επικρατούν, βάζουν στις σκέψεις της UEFA για τον τελικό του Super Cup Ευρώπης την Αθήνα

Ο κοροναϊος έχει επηρεάσει όλους του τομείς και πόσο μάλλον αυτόν του αθλητισμού. Ειδικότερα πολλές αθλητικές διοργανώσεις ή έχουν σταματήσει ή έχουν αλλάξει τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους για να αντεπεξέλθουν στην πανδημία, που αν μη τι άλλο έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της.

Μία από αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις που ψάχνει έδρα διεξαγωγής είναι το Champions League το όποιο προ κοροναϊού βρισκόταν ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της φάσης των «16». Εκκρεμούν τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα-Νάπολι, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι, Γιουβέντους-Λιόν, ενώ παράλληλα η UEFA έχει θέση επί τάπητος την διεξαγωγή Final 8 με μονά παιχνίδια σε ουδέτερο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να διοργανωθεί ο τελικός του UEFA Super Cup στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ αφού η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες χαμηλού κινδύνου όσον αφορά την νόσο του Covid-19.

Η κυβέρνηση και το υφυπουργείο αθλητισμού έχουν κάνει αρκετές συζητήσεις με μέλη της UEFA, έτσι ώστε η χώρα μας να διοργανώσει για πρώτη φορά τον τελικό του UEFA Super Cup. Αρχικά ο τελικός των νικητών του Europa League και Champions League είχε οριστεί στις 12 Αυγούστου και συγκεκριμένα στο Ντραγκάο της Πορτογαλίας.

Η μετακόμιση όμως προκύπτει ως εξής: Η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες για να φιλοξενήσει ακόμα και το Final-8 του Champions League. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη και προπονητικών αλλά και γηπεδικών εγκαταστάσεων αφού υπάρχουν πολύ λίγα γήπεδα σε άριστη κατάσταση που να τηρούν τις προδιαγραφές της UEFA ώστε να φιλοξενήσουν μια τέτοια διοργάνωση.

Στην αρχή υπήρχαν σκέψεις για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρχε όμως έντονη αμφισβήτηση αν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για αυτό οδηγήθηκε η UEFA να αλλάξει ρώτα και να αναθέσει την διοργάνωση σε χώρες ασφαλέστερες όπως η Πορτογαλία και η Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντραγκάο και στην Νυρεμβέργη αντίστοιχα, που τηρούν όμως στο έπακρο τις προδιαγραφές που χρειάζεται μια τέτοια διοργάνωση σε θέματα υποδομών, οργάνωσης και προδιαγραφών.

Αυτή η μετακόμιση λόγω του Covid-19, θα ωθήσει την διοργάνωση του Super Cup σε κάποια ασφαλή χώρα όποτε με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας και η Αθήνα μέσω του ΟΑΚΑ μπαίνει σε ένα από τα φαβορί ανοίγοντας έτσι τον δρόμο.

Παράλληλα για τον τελικό του Europa League είναι πολύ πιθανό να τηρηθεί ο αρχικός προγραμματισμός και να διεξαχθεί στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Γκντανσκ αφού δεν υπάρχουν σκέψεις από την UEFA να μεταφερθεί στη διοργάνωση.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024