Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία «κλειδί» και το λάθος της δράστιδος

Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία «κλειδί» και το λάθος της δράστιδος

Αντίστροφα μετράει, όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος για τον εντοπισμό της γυναίκας η οποία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες αποφάσισε να καταστρέψει τη ζωή της 34χρονης Ιωάννας εξαπολύοντάς της επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Αντίστροφα μετράει, όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος για τον εντοπισμό της γυναίκας η οποία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες αποφάσισε να καταστρέψει τη ζωή της 34χρονης Ιωάννας εξαπολύοντάς της επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί φέρονται πλέον να έχουν «κυκλώσει» τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, αφού πλέον έχουν στα χέρια τους ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ακούγεται η φωνή της.

Ακόμα έχουν στη κατοχή τους βίντεο με πολύ καθαρή εικόνα. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να γίνει η ταυτοποίηση της «μαυροφορεμένης» γυναίκας.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το MEGA νωρίτερα, αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα εκτάκτως στο «Θριάσιο» όπου νοσηλεύεται η άτυχη 34χρονη, με σκοπό να της παρουσιάσουν τα νέα στοιχεία ελπίζοντας η Ιωάννα να τους δείξει τη δράστιδα.

Τι λέει η μαυροφορεμένη στο ηχητικό ντοκουμέντο

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα να καλεί ταξί, να δίνει οδηγίες πού να την περιμένει και για πόση ώρα αλλά και ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός όταν θα φύγει από το σημείο της επίθεσης.

Πρόκειται για ένα από τα λάθη που έκανε η δράστιδα, καθώς οι κλήσεις που έκανε καταγράφονταν εκείνη την ώρα και προφανώς το αγνοούσε. Όλες οι κλήσεις έγιναν από τηλεφωνικό θάλαμο.

Σύμφωνα με το Star, οι Αρχές έχουν «κλειδώσει» και τη διαδρομή προς και από το σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Γνωρίζουν τι φοράει, πώς κινείται, πού περίμενε την Ιωάννα. Μάλιστα σημειώνεται πως η δράστις για να μην προδοθεί απέφυγε να χρησιμοποιήσει δικό της όχημα.

Όπως φαίνεται, είχε οργανώσει όχι μόνο την επίθεση αλλά και τις επόμενες κινήσεις καθώς γνώριζε ότι η αστυνομία θα την αναζητά.

Οι αστυνομικοί από τις κινήσεις της γυναίκας, όπως την έχουν καταγράψει οι κάμερες, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γνώριζε το ακριβές ωράριο της Ιωάννας στην εργασία της.

Μάλιστα γνώριζε ότι κάμερες μέσα στην είσοδο δεν υπήρχαν και ότι η Ιωάννα θα καλούσε ασανσέρ για να ανέβει στο γραφείο της.

Δύο νέα πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 34χρονης κλήθηκαν για κατάθεση

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί για κατάθεση δύο νέα πρόσωπα από το περιβάλλον της 34χρονης, με την ελπίδα να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πρόκειται για έναν πρώην σύντροφο της 34χρονης Ιωάννας και έναν φίλο της με τον οποίο έκανε συχνά ταξίδια μαζί.

Ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας είχε μαζί της δικαστική διαμάχη και η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να εκδικαστεί αυτές τις ημέρες.

Επίσης, οι αρχές θα εξετάσουν και τον φίλο της που είχαν κάνει μαζί ταξίδια και έχει προκύψει διαφορά ανάμεσά τους.

Στα social media της 34χρονης οι απαντήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο τους Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλη Σφακιανάκη, «αν διερευνηθούν τα κοινωνικά δίκτυα της 34χρονης κοπέλας, θα υπάρχουν συνομιλίες και επικοινωνίες της, με το πρόσωπο που ίσως να είναι ο άνθρωπος πίσω από το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή της επίθεσης, εξηγεί ότι οι κεραίες καταγράφουν μόνο τα δεδομένα κίνησης .

Διευκρινίζει ωστόσο, πως αν η δράστιδα, πήγε στο σημείο και δεν χρησιμοποίησε το κινητό της και απλά το είχε μαζί της δεν θα καταγραφεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου σχετίζεται με τους παρόχους και το πόσο γρήγορα δίνουν στην αστυνομία τα δεδομένα που θέλει να αναλύσει.

Τέλος, υπογράμμιση την αναγκαιότητα όποιος απειλείται μέσω διαδικτύου να καταφεύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Δεν πρέπει να φτάνουμε στο έγκλημα και μετά να ψάχνουμε τους δράστες. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο» κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024