
Συγκλονίζει νιγηριανός ποδοσφαιριστής: «Στις ΗΠΑ δεν νιώθω ποτέ 100% ασφαλής»
O πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Νέντουμ Ονουόχα, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ποτέ εντελώς ασφαλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζει από το 2018, αντιμετωπίζοντας με «φόβο και δυσπιστία» την αστυνομία στη χώρα
Μιλώντας μετά το θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ο γεννημένος στη Νιγηρία, Ονούχα είπε ότι «είμαι πάντα επιφυλακτικός για το πώς συμπεριφέρομαι».
«Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά φοβάμαι και δεν εμπιστεύομαι την αστυνομία», δήλωσε ο Ονουόχα, ο οποίος παίζει με την Ρεάλ Σολτ Λέικ στη Major League Soccer των ΗΠΑ.
«Μου αρέσει πολύ να ζω σε αυτήν τη χώρα, αλλά υπάρχει και μία άλλη πλευρά που δεν μου… αρέσει. Οταν βγαίνω, ποτέ δεν αισθάνομαι απολύτως ασφαλής».
Ο Ονουόχα, ο οποίος πέρασε έξι χρόνια στην ΚΠΡ, πριν μετακομίσει στην Γιούτα, δήλωσε ότι οι νόμοι περί όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αυξήσει τον φόβο του: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο είμαι πιο άνετα γιατί αν συμβεί κάτι, πιθανότατα δεν θα είναι θανατηφόρο. Αλλά εδώ είναι πιο συνηθισμένο να υπάρχει δυσάρεστη κατάληξη».
«Δεν θέλω να είμαι υπερβολικά επικριτικός για την αστυνομία, υπάρχουν πολλοί καλοί αστυνομικοί. Στην πραγματικότητα είναι απλοί άνθρωποι με περισσότερη δύναμη: έχουν ένα σήμα και ένα όπλο».
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Το ραντεβού των μεγάλων χαμένων (Γαλλία-Αγγλία)
- Θέατρο Στοά: Τι θα δούμε τη χειμερινή σεζόν στην 56η χρονιά λειτουργίας
- Αποζημίωση για υπερκόπωση
- Ο χάρτης του ανορθολογισμού στην Ευρώπη
- Η ψυχολογία ξέρει γιατί δένεσαι με το κατοικίδιό σου (αλλά όχι με ανθρώπους)
- Καύσωνες: Η κλιματική αλλαγή ανατροφοδοτεί τον εαυτό της – Και φταίει ότι η Γη απορροφά περισσότερο ήλιο



