Στο κανάλι της Euroleague μίλησε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τόνισε πως είναι ανυπόμονος για την επόμενη σεζόν, δίχως πάντως να προχωρήσει σε κάποια αποκάλυψη για την ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται.

Θυμίζουμε πως ο Καλάθης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, και ο Παναθηναϊκός θα κάνει την ύστατη προσπάθειά του να τον κρατήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τωρινή κατάσταση και την απόφαση της Euroleague: «Είναι δύσκολο. Ως παίκτης, προφανώς θέλεις να αγωνιστείς. Θέλεις να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ήταν μια μεγάλη σεζόν, από την άποψη των πόσων αγώνων δώσαμε. Ήταν προφανώς κάτι δύσκολο. Όμως, πιστεύω πως πήραν αυτήν την απόφαση για το καλό όλων. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τον κοροναϊό. Η υγεία των παικτών και των οικογενειών τους ήταν προτεραιότητα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Για το γεγονός πως η Euroleague άκουσε την άποψη των παικτών: «Αποκτάς περισσότερο σεβασμό προς την Euroleague, ύστερα από αυτήν την απόφαση. Θα μπορούσαν εύκολα να μας πουν να επιστρέψουμε, να παίξουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν. Όμως, μας σεβάστηκαν ως παίκτες. Μας άκουσαν πριν από την απόφασή τους. Κατάλαβαν πως υπάρχει ένα θέμα με όλους τους παίκτες. Χρησιμοποίησαν όσα τους είπαμε. Ήταν ωραίο για εκείνους ότι ήρθαν στους παίκτες, μας έδειξαν πως σέβονται εμάς και την υγεία μας. Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα κολλούσαμε τον ιό. Δεν είχαμε κάνει τίποτα για δύο μήνες. Το μπάσκετ θα ήταν κακό, θα υπήρχαν τραυματισμοί και μπορεί να επηρεαζόταν και η επόμενη σεζόν».

Για την ερχόμενη σεζόν: «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αγωνίζομαι πολλά χρόνια στην Euroleague και έχω τη ρουτίνα μου, την νοοτροπία μου. Δεν την ακολουθώ τόσον καιρό και μου λείπει. Όμως, πιστεύω πως η επόμενη σεζόν θα είναι η καλύτερη για την Euroleague. Οι παίκτες θα είναι έτοιμοι, ανανεωμένοι, πιο ανυπόμονοι και καλά προετοιμασμένοι. Όλοι θέλουν να έχουν μια καλή και υγιή σεζόν. Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως θα είναι μία από τις κορυφαίες. Οι παίκτες θα έχουν κίνητρο και θα είναι διασκεδαστικό για τους οπαδούς. Ξέρω πως και εκείνοι ανυπομονούν, όπως και εμείς».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της Euroleague. Μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας. Είναι εξαιρετικό για εμάς τους παίκτες να είμαστε ενωμένοι με τους οπαδούς και να έχουμε αυτήν τη σύνδεση. Χτίζουμε ένα δέσιμο που δεν το βρίσκεις αλλού. Η οπαδική μας βάση είναι τεράστια. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν, όπως και εκείνοι. Δε νομίζω πως θα τους απογοητεύσουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας