Στην ανάκληση 47 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Όπως διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, οι ανακλήσεις αποτελούν προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην ελληνική αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών θέτοντας στα υπόψη του Οργανισμού, εφόσον ζητηθούν.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:
Έχοντας υπόψη: 1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ. 8 του Ν.1316/83, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 25 του Ν.3730/2008. 2. Τον Κοινοτικό Κανονισμό (ΕΚ) 1223/2009 3. Tην υπ. αριθμ. Δ3(α)/91512, αριθμ. 13, παρ. 3, ΦΕΚ 25/2018 4. Τις Κοινοποιήσεις (REPORTS) από την 1 η (έδομάδα)/2019 έως την 26η (εβδομάδα)/2019 αναφορά μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης RAPEX για μη ασφαλή προϊόντα.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά σαράντα επτά (47) καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 1, 2, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 22, 23, 24, 25 για λόγους ποιότητας και παρουσίασης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).