Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Arteon 2021: Aνανέωση με Shooting Brake προεκτάσεις

VW Arteon 2021: Aνανέωση με Shooting Brake προεκτάσεις

H ανανεωμένη εκδοχή του VW Arteon θα αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις 24 Ιουνίου επιφυλάσσοντας αναβαθμισμένους κινητήρες αλλά και μια νέα Shooting Brake λογικής πρακτική έκδοση.

H γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ενός teaser το πρώτο δείγμα γραφής του ανανεωμένου Arteon, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα περιοριστεί στην τετράθυρη έκδοσή του, αποκτώντας μια νέα πρακτικότερη εκδοχή η οποία θα υπακούσει στην εκκεντρική κομψότητα ενός shooting brake αμαξώματος.

Πλην της νέας προσθήκης, το Arteon, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των σκίτσων,  θα επωφεληθεί από νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες και εισαγωγές αέρα, αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED καθώς και μια νέας αισθητικής γρίλια.

Σε ό,τι αφορά την Shooting Brake έκδοση, οι μέχρι τώρα κατασκοπικές λήψεις αλλά και μια προσεκτική ματιά στο σκίτσο προδίδουν μια διαφορετική, πιο αιχμηρή προσέγγιση στο μπροστινό τμήμα σε σχέση με την τετράθυρη έκδοση ενώ πλην των απαραίτητων λόγω shooting brake γραμμών, πίσω, αναμένεται να ακολουθηθεί μια εξίσου διαφορετική λογική σε σχέση με το sedan, τονίζοντας την κομψότητα της νέας έκδοσης.

Φωτογραφία: Automedia

Στα ενδότερα, το Arteon αναμένεται να επωφεληθεί από πλήρη ανασχεδιασμό, αποκτώντας πρόσβαση την τελευταία εκδοχή infotainment της γερμανικής φίρμας MIB3. Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές επισήμως οι λεπτομέρειες που αφορούν το μέγεθος των οθόνων όπου θα φιλοξενούνται ο πίνακας οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ωστόσο μια ασφαλής εκτίμηση είναι ότι θα μιμηθoυν το Passat το οποίο διαθέτει πίνακα οργάνων 11,7 ιντσών και οθόνη 9,2 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Φωτογραφία: Automedia

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η VW το Arteon θα είναι διαθέσιμο με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Travel Assist η οποία με τη σειρά της θα εξασφαλίζει στο επιβλητικό μοντέλο τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, αναλαμβάνοντας τις διαδικασίες επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και διεύθυνσης σε ταχύτητες έως και 210 χλμ.

Φωτογραφία: Automedia

Σε παλαιότερο χρόνο η VW είχε υπονοήσει ότι ανάμεσα στις νέες προσθήκες του Arteon θα συμπεριληφθεί ένα νέος εξακύλινδρος κινητήρας, σενάριο το οποίο δείχνει πλέον απίθανο με δεδομένες τις απαιτήσεις σε επίπεδο εκπομπών ρύπων. Αντ΄αυτού το Arteon αναμένεται να υποδεχτεί στην γκάμα του μια plug-in υβριδική έκδοση στα πρότυπα της αντίστοιχης του Skoda Superb iV.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη έκδοση κινεί ο συνδυασμός ενός TSI 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας ισχύ 218 ίππων και τη δυνατότητα ηλεκτρικής αυτονομίας 55 χλμ. χάρη στην παρουσία μπαταρίας ιόντων λιθίου 13 kWh.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκδόσεις, δεν αναμένονται ριζικές διαφοροποιήσεις με την γκάμα του Arteon να ξεκινά από το δίλιτρο diesel των 150 ίππων και να κορυφώνεται με τον τετρακύλινδρο επίσης δίλιτρο κινητήρα 280 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024