Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ο Ντίνος Σιωμόπουλος καταγράφουν τα νέα δεδομένα για τους συνταξιούχους

Αυξήσεις λαμβάνουν στις επικουρικές συντάξεις τους συνολικά 236.274 συνταξιούχοι με τη σύνταξη του Ιουνίου.

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ο Ντίνος Σιωμόπουλος καταγράφουν τα νέα δεδομένα για τους συνταξιούχους:

-Σε σύνολο 1.247.455 επισκουρικών συντάξεων, αυξήσεις λαμβάνουν 236.274 συνταξιούχοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε συνταξιούχους Ταμείων που πριν τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ.

-Η μέση αύξηση είναι από 30 έως 200 ευρώ, ενώ δικαιούνται και αναδρομικά.

Όμως αυξήσεις και αναδρομικά θα δοθούν και σε κύριες συντάξεις – σε περίπου 150.000 νέες συντάξεις και σε 250.000 παλαιές.

Ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος μιλώντας στην εκπομπή διευκρίνισε ποιοι συνταξιούχοι λαμβάνουν τις αυξήσεις στις επικουρικές. Κομβικό σημείο είναι η ημερομηνία αίτησης της συνταξιοδότησης που είχαν υποβάλει.

Για τις κύριες συντάξεις, όπως εκτίμησε, οι αυξήσεις θα φανούν από τον Σεπτέμβριο όπως επίσης και οι αυξήσεις για τα αναδρομικά 12μήνου.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ

Στην εκπομπή μίλησε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις.

Όπως είπε, η χθεσινή μέρα είναι σημαντική και αλλάζει τα δεδομένα για την ελληνική έννομη τάξη και την κοινωνία. Η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα και εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε επίσης στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου και στον «αδικαιολόγητο κόφτη» στο άθροισμα κύριων και επικουρικών που είχε επιβληθεί.

Όπως είπε ο κ. Τσαγκαρόπουλος, οι μειώσεις αφορούσαν σε συντάξεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, οι οποίες είχαν επαναϋπολογιστεί και είχαν περικοπεί.

Επισήμανε ότι «οι αυξήσεις αφορούν περίπου 240.000 συντάξεις, έναν πολύ μεγάλο όγκο συνταξιούχων, που σήμερα βλέπουν πολύ σημαντικές αυξήσεις, της τάξεως μεσοσταθμικά των 99,51 ευρώ μεικτά μηνιαίως».

Εκτός από σημαντική «ανάσα» αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, υπογράμμισε.

Αλλά και στις κύριες συντάξεις θα εφαρμοστούν αντίστοιχα οι αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

«Οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στις συντάξεις του Οκτωβρίου, όπως είπε και ο υπουργός κ. Βρούτσης ενώ τότε θα φανούν και τα αναδρομικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

Τέλος στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα «γκρίζα» σημεία της επιδότησης εργασίας, τα οποία σχολίασε ο κ. Δ. Μπούρλος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr