Τσακίρης στο MEGA : Τα κριτήρια για 300.000 επιχειρηματικά δάνεια
O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης επισήμανε στο MEGA ότι δεν πρόκειται για επιδότηση, αλλά συγχρηματοδοτούμενο δάνειο.
Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα υπάρχουν για την επιδότηση δανείων που αφορούν σε περίπου 300.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».
O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης σχολίασε το θέμα της επιδότησης δανείων στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στο πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επιδότησης των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων.
Απαντώντας για το θέμα του ΤΕΠΥΧ ΙΙ και τα παράπονα ότι οι τράπεζες αποκλείουν πολλούς αιτούντες, ο κ.Τσακίρης τόνισε: «Το ΤΕΠΥΧ ξεκίνησε με ένα προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ και ύστερα από τη ζήτηση που είχαμε εξασφαλίσαμε πόρους και το ανεβάσαμε στα 2 δισ. ευρώ. Δεν είναι επιδότηση, αλλά συγχρηματοδοτούμενο δάνειο.
»Από αυτό το δάνειο που λαμβάνει μια επιχείρηση, το 40% είναι κρατικό, το υπόλοιπο 60% είναι της τράπεζας. Αυτό έγινε για να συμπεριληφθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται. Εάν δίναμε τα χρήματα απευθείας στις επιχειρήσεις, η ωφέλεια θα ήταν μικρότερη».
Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επισήμανε ότι η εμπειρία όλων σχετικά με το ΤΕΠΥΧ ΙΙ είναι «δραματική».
Θα πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις ώστε να μπορούν όσο γίνεται περισσότερες επιχειρήσεις να λάβουν αυτήν την στήριξη, και έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα.
Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή πάντως επισήμανε ότι είναι ένα θετικό εργαλείο και μία λύση που έδωσε μια «ανάσα».
- Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και 18χρονος για ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στο Παγκράτι
- Άρης: Τα επιχειρήματα των «κίτρινων» για να πείσουν τον Βασίλη Σπανούλη
- Καταιγίδες και χαλάζι χτύπησαν Ήπειρο και Κρήτη – Ανησυχία για ζημιές σε καλλιέργειες
- Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Γεώργιος Δριτσάκος
- Λευκός Οίκος: «Πλήρως κατασκευασμένο» το «μνημόνιο κατανόησης» που παρουσίασαν τα ΜΜΕ του Ιράν
- Σέρρες: Πώς έγινε η τραγωδία με το παιδί που βρέθηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι – Το ενδεχόμενο της ηλεκτροπληξίας
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442