Δολοφονία Βούλα: Εμπλοκή σε διεθνή κυκλώματα εισαγωγής κοκαΐνης είχε το θύμα
Στοιχεία από διεθνείς διωκτικές αρχές για τη δράση του. Είχε έδρα την Αμβέρσα κι εμπλεκόταν σε μεταφορές ναρκωτικών από Περού, Βενεζουέλα, Κολομβία. Oι off shore εταιρείες και η καταδίκη του
Ένας από τους πλέον δραστήριους εισαγωγείς κοκαΐνης από την Κολομβία στην Αμβέρσα του Βελγίου θεωρείτο από τις διεθνείς αρχές ο 47χρονος Βελγος Κ.W (από την πόλη Βιλβόρντε) που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βούλα.
Ο 47χρονος είχε καταδικασθεί –όπως αποκαλύπτει «το Βήμα»– το 2014 σε φυλάκιση 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για ξέπλυμα χρήματος. Φέρεται ότι στο όνομά του, όπως και με συγγενικό του πρόσωπο, να είχε κι αρκετές off shore εταιρείες με έδρα το Βέλγιο, τη Μ. Βρετανία κι αλλού.
Ο 47χρονος που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από επιβάτες μοτοσικλέτας έξω από το σπίτι του στην οδό Δωδεκανήσου στη Βούλα, είχε κατηγορηθεί μαζί έναν 55χρονο Βελγο μεγαλέμπορο κοκαΐνης, επίσης με έδρα στην Αμβέρσα.
Οι δύο αλλοδαποί διακινητές δημιούργησαν εταιρείες μεταφορών στη Νότια Αμερική, οργάνωναν υποτιθέμενες νόμιμες μεταφορές ανανά, σπαραγγιών ή δομικών υλικών τα οποία χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμμα μεταφοράς κοκαΐνης κι άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Χρησιμοποιώντας ως προσωπικό εργαζόμενους σε εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων στην Αμβέρσα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).