H γερμανική φίρμα θα διαθέσει μια νέα ειδική συλλεκτική έκδοση της προσφάτως αποκαλυφθείσας 911 Targa 4S η οποία διανθίζεται με στοιχεία που διατρέχουν την πληθωρική ιστορία της Porsche παραπέμποντας σε στιγμιότυπα των εμβληματικών της sportscars από τις δεκαετίες του ’50 και το ’60.

Η 911 Targa 4S Heritage Edition όπως είναι η πλήρης ονομασία της θα κατασκευαστεί μόνο σε 992 αντίτυπα, αριθμός που προκύπτει από την κωδική ονομασία της τρέχουσας γενιάς του γερμανικού sportscar.

Η ειδική έκδοση βάφεται στη ρετρό έμπνευσης απόχρωση Cherry Metallic ωστόσο για εκείνους που δεν επιθυμούν το χρώμα λανσαρίσματος θα είναι διαθέσιμες τέσσερις ακόμα αποχρώσεις.

Ανεξαρτήτως χρώματος η Heritage Edition διαθέτει ως standard τις χαρακτηριστικές λευκές ρίγες που δίνουν μια διαφορετική σχεδόν.. αστρική διάσταση στα φωτιστικά σώματα και τα σπορ αυτοκόλλητα που παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές στα πλευρά της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η έμπνευση για τους πεντάκτινους τροχούς των 21 ή 22 ιντσών,  Carrera Exclusive Design οι οποίοι σχεδιάστηκαν με οδηγό το αρχέτυπο των κλασικών Fuchs.

Ως απευθείας αναφορά στις Porsche της δεκαετίας του ’50 τα διακριτικά ενδίδουν στη γοητεία του χρυσού ενώ στο πίσω τμήμα, στη γρίλια τοποθετείται το λογότυπο Porsche Heritage με σχεδίαση που παραπέμπει στο logo που κοσμούσε τις Porsche όταν μια αρχέτυπη 356 συμπλήρωσε 100.000 χλμ. στο δρόμο. Ακόμα και το έμβλημα της Porsche προέρχεται από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την 911 του 1963.

Στην εμβληματική 356 παραπέμπει και το εσωτερικό, όπου οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες παραπέμπουν σε κοτλέ ύφασμα σε διχρωμίες μπεζ/κόκκινου ή μπεζ/μαύρου ενώ την εικόνα συμπληρώνουν το αναλογικό στροφόμετρο και η παρουσία ενός επίσης αναλογικού χρονομέτρου στην κορυφή του ταμπλό.

Φυσικά κάθε αντίτυπο είναι αριθμημένο διαθέτοντας και την απαραίτητη πλακέτα η οποία τοποθετείται μπροστά από την θέση του συνοδηγού, ενώ σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, η Heritage Edition εφοδιάζεται με τον γνώριμο επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 450 ίππων και 530 Nm ροπής σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων PDK το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Για την ιστορία, το παραπάνω σύνολο καθιστά εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 304 χλμ.

Κατά τις συνήθειες της Porsche, η ειδική έκδοση συνoδεύεται από έναν επίσης συλλεκτικό χρονογράφο ο οποίος μοιράζεται την ίδια αισθητική, μιμούμενος τα μοτίβα των αναλογικών οργάνων και ο οποίος επίσης θα κατασκευαστεί σε 992 αντίτυπα.