Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφισαν τον Τραμπ να παίζει γκολφ στο «προσκλητήριο νεκρών» των NYT για τον κοροναϊό

Ζωγράφισαν τον Τραμπ να παίζει γκολφ στο «προσκλητήριο νεκρών» των NYT για τον κοροναϊό

Καλλιτέχνες ζωγράφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ να παίζει γκολφ κάτω από τον τίτλο πρωτοσέλιδου των New York Times με τα θύματα του ιού

Έντονες αντιδράσεις καλλιτεχνών προκάλεσε ο εορτασμός της Memorial Day στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέλεξε να ταξιδέψει στην Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ το ίδιο Σαββατοκύριακο που το φύλλο των New York Times κυκλοφόρησε με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο, στο οποίο ήταν τυπωμένα ονόματα  των θυμάτων από τον ιό.

Έτσι αποφάσισαν να ζωγραφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να παίζει γκολφ κάτω από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου «Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια».

Η πρωτοβουλία,  όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ  ήταν του Steve Brodner, ο οποίος στο Twitter απηύθυνε έκκληση για «μαζική καλλιτεχνική ιδέα διαμαρτυρίας». Και πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν.

«Ήμουν τόσο απογοητευμένος και τόσο συγκινημένος από το τεράστιο μέγεθος όλων αυτών των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό, που ήθελα κάτι να κάνω» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News, ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που έσπευσαν. «Προσβλέπουμε να μας οδηγούν οι ηγέτες μας όταν είμαστε αβοήθητοι, και όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν.

«Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια» τόνισε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας.

«Ο Τραμπ έχει δείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται, και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω αδράνειας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς»

Χωρίς πηχυαίο τίτλο κάποια φωτογραφία, οι αρχισυντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας γέμισαν την πρώτη σελίδα με τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έπεσαν θύματα του κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Δίπλα σε κάθε όνομα η ηλικία τους, και μία φράση για εκείνους αλιευμένη από τον επικήδειο του καθενός, μια πρόταση για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ή μια σημαντική στιγμή τους, για να υπενθυμίζει στον αναγνώστη ότι δεν ήταν απλά ονόματα σε μία λίστα. «

Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, μία ανυπολόγιστη απώλεια».

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων.

Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα.

Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024