Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δηκτικό δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου - Ανένδοτος για κατάπαυση πυρός ο Χαφτάρ

Δηκτικό δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου – Ανένδοτος για κατάπαυση πυρός ο Χαφτάρ

Τον Χαλίφα Χαφτάρ δείχνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφερόμενο στην αδυναμία επίτευξης κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Τον Χαλίφα Χαφτάρ δείχνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφερόμενο στην αδυναμία επίτευξης κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα το πρακτορείου Anadolu, σε συνέντευξη στο France 24 την περασμένη Πέμπτη, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, ο Ντέιβιντ Σένκερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης έχει επιδείξει κάποια «ευελιξία» για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά η πλευρά του Χαφτάρ όχι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την άμεση κατάπαυση του πυρός, ο Σένκερ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μίλησε την περασμένη Παρασκευή με τον Φαγέζ Αλ- Σαράτζ, τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Λιβύης, γνωστής ως Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (Government of National Accord).

Ο Πομπέο «του εξέφρασε την ανάγκη να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για να αποδεχτεί την κατάπαυση του πυρός. Πιστεύουμε ότι το GNA επιδεικνύει κάποια ευελιξία, αλλά όχι το LNA [ο αποκαλούμενος Εθνικός Στρατός της Λιβύης] και ο Χαφτάρ» είπε ο Σένκερ.

Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια περιφερειακή σύγκρουση πολύ πέρα από έναν πόλεμο μεσολάβησης και ότι πρέπει να εφαρμοστεί εμπάργκο όπλων για την επανεκκίνηση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Ακόμα, ο Σένκερ προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στη Λιβύη «θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο εάν οι Ρώσοι επιλέξουν να κλιμακωθούν περαιτέρω», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν εξαιρετικά για την ανάπτυξη προηγμένων ρωσικών αεροσκαφών στη χώρα.

Συγκρίνοντας τις εξελίξεις στη Λιβύη με τον δεκαετία εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που έχει σκοτώσει, τραυματίσει ή εκτοπίσει εκατομμύρια πολίτες, ο Σένκερ είπε ότι αυτό που έχουν κάνει η Ρωσία και το συριακό καθεστώς στη Συρία «μοιάζει με γενοκτονία» και «παρόμοια δυναμική παίζουν τώρα» Λιβύη.

Είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει το σχέδιο του Βερολίνου για τη Λιβύη και εξακολουθούν να δεσμεύονται, παρά την κακή εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ βοηθούν τη Λιβύη στέλνοντας κεφάλαια για την καταπολέμηση του COVID-19 και εμπλέκοντας τη διπλωματία μεταξύ περιφερειακών παραγόντων.

Το σχέδιο του Βερολίνου, στο οποίο κατέληξαν σε διάσκεψη τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, συμφωνούσε σε νέα βήματα για την υποστήριξη της κατάπαυσης του πυρός και την τήρηση του εμπάργκο όπλων.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024