Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΝΕ για δολοφονία Φλόιντ: «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω»

ΚΝΕ για δολοφονία Φλόιντ: «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Κινητοποιήσεις της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μαζί με πολλές άλλες πόλεις εκτός των ΗΠΑ, ένωσαν τη Δευτέρα τις φωνές τους στην παγκόσμια κατακραυγή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Δευτέρας κινητοποίηση και πορεία του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, κρατώντας πικέτες με συνθήματα όπως: «Ο καπιταλισμός μάς φέρνει ασφυξία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», είναι παραταγμένοι έξω από την πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Καμία ανάσα στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό», «Πόλεμος, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Των καπιταλιστών η δημοκρατία, είναι για το λαό καταστολή και βία».

Πηγή φωτογραφιών: 902.gr

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί τη λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ρεύμα προς Σύνταγμα από το ύψος της οδού Ζαχάρωφ μέχρι την οδό Πέτρου Κόκκαλη.

Επίσης, έκλεισε για τα οχήματα η λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Αμπελόκηπους από το ύψος της οδού Σπύρου Μερκούρη μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα και μαύρα μπαλόνια διαδήλωσαν νέοι και νέες της ΚΝΕ μπροστά από το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ενώνοντας τις φωνές τους με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Καταδίκασαν τα ρατσιστικά εγκλήματα τη νέα δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό φωνάζοντας δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

Στη συνέχεια προχώρησαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους , στο ύψος της οδού Μητροπόλεως και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, ενώ αμέσως μετά θα μοιράσουν φυλλάδια στους πολίτες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024